Buszbaleset Jeruzsálemben: Egy terhes anya és két kislánya az áldozatok

A busz a jeruzsálemi Shamgar utcában egy buszmegállóba csapódott, és több gyalogost is elgázolt. Legalább három ember meghalt és többen megsérültek.

Egy Egged-sofőr csütörtök este elvesztette uralmát a busz felett, és a Jeruzsálem bejáratához közeli Shamgar utcában, a Romema negyedben lévő buszmegállóba rohant, legalább három embert megölve és többeket megsebesítve – számolt be a Jerusalem Post.

Doron Turgeman, a jeruzsálemi rendőrség vezetője azt mondta, hogy az elgázolás „szerencsétlen baleset” volt, és nem terrortámadás. A beszámolók szerint a buszvezető a baleset után azt mondta, hogy a busz fékjeivel akadtak problémák.

A baleset áldozatai a 40 éves Shoshana Glustein és két lánya, a hároméves Chana és a hétéves Chaya voltak.

Glustein a terhesség előrehaladott stádiumában volt, és a héber médiajelentések szerint hamarosan szülési szabadságra ment volna – írja a Times of Israel.

Az MDA szerint további hat ember megsérült, akiket helyi kórházakba szállítottak, köztük egy 21 éves nő, aki súlyosan megsérült. Két másik ember állapota közepesen súlyos, a többiek pedig könnyű sérüléseket szenvedtek.

Néhányan a busz alá szorultak, és többeket súlyos állapotban evakuáltak a közeli kórházakba.

Az izraeli rendőrség, tűzoltók és mentősök siettek a helyszínre. A buszmegálló, amely egy bevásárlóközpont közelében van, tele volt különböző buszokra várakozó emberekkel.

Az eset mindössze két nappal azután történt, hogy egy másik Egged-busz gyalogosok közé kanyarodott, és egy építkezésnek ütközött a közeli jeruzsálemi Yirmiyahu utcában, megölve egy 70 éves férfit és megsebesítve egy másik gyalogost.

„Ez a második ilyen baleset a héten a környéken” – mondta Raphael Poch, a United Hatzalah szóvivője. „Ebben az esetben egy busz ütközött egy üzlethelyiségbe. Az eset jellegéből adódóan a Pszichotrauma és Krízisreagáló Egységet küldték ki, amely a helyszínen tevékenykedik, és érzelmi és pszichológiai stabilizációt nyújt a szemtanúknak”.”

A buszvezetők szakszervezete szerint a balesetre azért került sor, mert a buszvezetők túlterheltek, és az országban több ezer sofőr hiányzik a meglévő útvonalak betöltéséhez.

„A buszsofőrök összeomlanak, és a legtöbbjük naponta hosszú órákat vezet, mivel több mint 5000 sofőr hiányzik. A buszok a súlyosbodó hiány miatt időzített bombává váltak. Itt az ideje, hogy a Közlekedési Minisztérium vezetői komolyan vegyék ezt a helyzetet. A sofőrök és az utasok nem adhatják fel az életüket” – mondta a szakszervezet.

Cserbenhagyásos gázolásban halt meg két izraeli Angliában

A brit médiában megjelent első jelentések szerint egy autó letért az útról és egy ötfős csoportba hajtott, akik mindannyian ugyanannak a családnak a tagjai voltak.