Noa Kirel fogja képviselni Izraelt az Eurovíziós Dalfesztiválon

A popénekesnő szerint „hihetetlen megtiszteltetés”, hogy képviselheti hazáját.

Noa Kirel popsztár szerdán sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy ő fogja képviselni Izraelt a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Kirelt a múlt hónapban választották ki, hogy jövőre Izrael nevében versenyezzen. Közvetlenül a bejelentést követően azonban nyilvánosan hezitált a részvételt illetően, mondván, hogy teljes mértékben át kell gondolnia az ajánlatot, mielőtt végleges döntést hozna.

Szerdán Kirel újságíróknak elmondta, hogy úgy döntött, elfogadja a lehetőséget, hogy jövőre induljon az Eurovízión.

„Egész Izraellel a hátam mögött, elindulok ezen az úton, hogy nagy büszkeséget szerezzek ennek az országnak”

– mondta Kirel.

„Köszönöm ezt a hihetetlen megtiszteltetést… Már ma elkezdek dolgozni [az eurovíziós fellépésemen], és mint azt tudjátok rólam, keményen dolgozom. Drukkoljatok és kössétek be az öveket!”

Kirel elmondta, hogy egy varsói taxi hátsó ülésén ülve kapta a telefonhívást, amelyben közölték vele, hogy őt választották ki.

„Döbbenettel kezdődött, vettem egy mély levegőt, és a harmadik másodpercben már elképzeltem magam azon az őrült színpadon, több százmillió néző előtt, miközben szeretett hazámat képviselem”

– mondta.

Habozásai ellenére Kirel azt mondta:

„Teljes hittel megyek előre. Mint mindenhol a világon, ahol felléptem – akár az IDF egyenruhájában, akár a világ legnagyobb színpadain -, mindig büszke voltam arra, hogy a hazámat képviselhetem”.

A 2023-as versenyt az Egyesült Királyságban rendezik meg. A 2022-es versenyen májusban az ukrán Kalush zenekar győzött, de a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége elismerte, hogy a háború sújtotta ország jövőre nem lesz házigazda, ahogyan az a győztes ország esetében az hagyomány.

Azóta fenyegetik, hogy Izraelben fellépett

Sarah McTernan meglehetősen nehezen tudta feldolgozni az őt ért gyűlöletáradatot.