Azóta fenyegetik, hogy Izraelben fellépett

Sarah McTernan Írországot képviselte az idei Euróvíziós Dalfesztiválon, azóta barátja segítségével kezeli a rémítő üzeneteket.

Több száz ember írt üzeneteket nekem a legborzasztóbb dolgokkal. Csupa baljós fenyegetést kaptam. Olyanokat mondtak, hogy „Legyél nagyon óvatos” vagy „Vigyázz, merre jársz” és „Sosem tudhatod, hol leszek” — osztotta meg tapasztalatait Sarah Mcternan, aki májusban Írországot képviselte a Tel-Aviv-ban megrendezett Euróvíziós Dalfesztiválon.

A 25 éves énekesnő az esemény előtt is célponttá vált, amikor egy ír LGBTQ szervezet és az Izrael-ellenes BDS-mozgalom aktivistái áprilisban együtt szólították fel nyílt levelükben arra, hogy lépjen vissza a fellépéstől.

Sarah McTernan – 22 – Ireland 🇮🇪 – Official Music Video – Eurovision 2019

Buy the official DVD: https://Eurovision.lnk.to/DVD2019IDAdd or download the song to your own playlist: https://Eurovision.lnk.to/ESC2019IDDownload the album…

Sarah McTernan elmondása szerint meglehetősen nehezen tudta feldolgozni az őt ért gyűlöletáradatot, és a rendezvényt követően napokig nem merészkedett az internetre, illetve máig kap fenyegető üzeneteket.

„Ha felmegyek a Twitterre, borzasztó kommenteket kapok, pedig a profilképemet is cseréltem. Ha valamit posztolok a Facebook-on, tíz percen belül vagy tíz hozzászólást kell kitörölnöm”

— vázolta fel a helyzetet McTernan, akinek az Algemeiner szerint egy személyes barátja vállalta, hogy törli a gyűlölködő üzeneteket, mielőtt ő találkozna velük. „Végül felemeltem a fejemet, és pozitív maradtam. Továbbra is ezt fogom tenni” — fogalmazott bátran a médiának.