Steven Seagal a Donbászon forgat dokumentumfilmet

Steven Seagal amerikai filmsztár dokumentumfilmet forgat a donbásszi fejleményekről – közölte Denisz Puszilin, a Donyecki Népköztársaság (DPR) vezetője kedden, miután találkozott Seagallal.

„Steven Seagal dokumentumfilmet forgat a donbászi háborúról. Ma a jelenovkai fogolytáborban hadifoglyokkal beszélt. A foglyok közül néhányan nemrég haltak meg az ukrán csapatok célzott rakétacsapásának következtében”

– írta Puszilin a Telegram-csatornáján, melyről a TASSZ orosz hírügynökség számol be.

Puszilin szerint „Steven megjegyezte, hogy a tömegmédiában a konfliktusról beszélők 98%-a soha nem járt itt, ezért a világ nem ismeri az igazságot. Seagal meg akarja változtatni a hozzáállást ehhez a háborúhoz”

– jegyezte meg a DPR vezetője, hozzátéve, hogy ez nem könnyű feladat, és sok sikert kívánt a színésznek.

Az Oroszországi Liberális Demokrata Párt (LDPR) sajtószolgálata korábban azt közölte, hogy Seagal a párt vezetőjével, Leonyid Szluckijjal, aki egyben az orosz Állami Duma (alsóház) nemzetközi bizottságának elnöke is, együtt látogatott Donbászba.

Ukrán korrupciótól tart a nyugati sajtó

Csak három napig volt elérhető a CBS riportja, mielőtt levették, mert egy civil szervezet munkatársát idézte, aki szerint a nyugati segélyek mindössze 30%-a jut el a frontra.