Az erőszak fellángolásával fenyegetnek palesztin terrorszervezetek

A palesztin terrorszervezetek kedden a konfliktus felerősödésével fenyegettek, miután Schemben (Náblusz) likvidálták Ibrahim al-Nabluszi terroristát – jelenti az Israel Hayom.

Az izraeli biztonsági erők kedd reggel azzal a céllal érkeztek Nábluszba, hogy letartóztassák al-Nabluszi-t, de a körözött terrorista elbarikádozta magát otthonában, és tüzet nyitott a katonákra, nem engedve, hogy letartóztassák.

A kialakult tűzharcban al-Nabluszi egy másik terroristával együtt meghalt.

Jelentések szerint a tűzharcban tíz fegyveres terrorista sebesült meg , míg izraeli oldalon nem voltak ugyan emberi áldozatok, addig a terroristák megölték a Yamam terrorelhárító egység egyik kutyáját, amelyet al-Nabluszi házába küldtek.

Az Israel Hayom szerint az Iszlám Dzsihád terrorcsoport figyelmeztetett:

„A cionista megszállás folytatja a palesztin nemzet elleni bűncselekményeit, és újabb ostobaságot hajt végre a Náblusz városa elleni agresszióval”.

A terrorcsoport júdeai és szamáriai szóvivője, Tarak Az Adin a következőképp reagált a kedd reggel Schemben végrehajtott izraeli likvidálásokra:

„Az agresszió nemzeti és katonai felkelést követel minden palesztintól, és mától kezdve nincs helye a kifogásoknak. Az ellenség a palesztin nemzet vérét ontja, és példátlan módon folytatja bűncselekményeit a népünk elleni Gázában, Ciszjordániában és Jeruzsálemben. Mi egy nemzet vagyunk. A megszállás nem tesz különbséget ilyen vagy olyan a frakció között, és az egész palesztin nemzetet célpontjává tette. Ez megköveteli, hogy egyesítsük erőinket és válaszoljunk ezekre a bűncselekményekre”.

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet hasonló fenyegetést tett közzé. A szervezet gázai szóvivője nyilatkozataiban megjegyezte, hogy a konfliktus a „cionista ellenséggel” továbbra is nyitott, folyamatos és napról napra eszkalálódik.

A szervezet támadta a Palesztin Hatóságot is, azzal vádolva azt, hogy együttműködik Izraellel.

„Al-Nabluszi egy palesztin rendőrőrs közelében halt meg Schemben, anélkül, hogy a palesztin rendőrség fellépett volna a megszállás agressziója ellen” – mondta a Hamász szóvivője.

„A Palesztin Hatóság biztonsági rendszereinek minden olyan szerve, amely összehangolja tevékenységét Izraellel, partner a palesztin vér kiontásában”.

Al-Nabluszi nem tartozott sem a Hamászhoz, sem az Iszlám Dzsihádhoz, a Fatah párt al-Aksza Mártírjainak Brigádja szervezet tagja volt.

Veszedelmes terroristát ártalmatlanítottak Nabluszban

Nablusi egy olyan osztag tagja volt, amely az év elején több lövöldözős támadást követett el katonák és civilek ellen Ciszjordániában.