Büdös és rossz ízű, de bizonyítottan csökkenti a vércukorszintet

Létezik olyan kínai gyökerekből és gyógynövényekből álló kínai fűszerkeverék, amely több egészségügyi probléma ellen is hatásos, például bizonyítottan csökkenti a vércukorszintet — írja a zsido.com.

A szaga azonban olyan taszító, íze pedig annyira keserű, hogy ember legyen a talpán, aki megissza a belőlük készült főzetet. A Solveat nevű izraeli start-up cég olyan, úgynevezett funkcionális élelmiszereket fejleszt, amelyek fogyaszthatóvá teszik a rettenetesen rossz ízű kínai fűszerkeveréket.

Ehud (Udi) Perec, aki ma már az izraeli Netánjá központtal működő Solveat vezérigazgatója, korábban Kínában dolgozott egy fűszernövényekkel foglalkozó biotechnológiai vállalatnál, amikor a prediabétesz állapotát diagnosztizálták nála. Egy kínai professzor ekkor ajánlotta neki az erőteljes főzetet.

Perec azzal az elhatározással tért vissza Izraelbe, hogy fogyasztható élelmiszerré szelídíti a keserű löttyöt. A funkcionális ételek és a fitokemikáliák piaca évről évre növekszik, így a vállalkozás nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági haszonnal is kecsegtetett. A Solveat első termékei csokoládékockákba ágyazva tartalmazzák a fűszernövényeket, melyek keserűségét és savanyú mellékízét különféle módszerekkel palástolják el.

Israeli company ‘SOLVEAT’ is looking to revolutionize the food industry

Israeli company ‘SOLVEAT’ is looking to revolutionize the food industry. Think chocolate, but good for you. Coming to us via ‘Smart Funding’, an Israeli comp…

A fűszeres csokoládékockákat először önkéntesek próbálták ki. Körükben 24 százalékkal csökkent a vércukorszint. A termékkel kapcsolatos klinikai vizsgálatok jelenleg is tartanak.

Mindeközben a Solveat munkatársai a fűszernövényeket süteményekbe, kekszekbe és kenyérfélékbe dolgozzák bele, emellett más, sokakat érintő egészségügyi problémával, például a magas vérnyomással és magas koleszterinszinttel kapcsolatban is végeznek kutatásokat.

A Solveat nem készíti el az egész terméket, hanem csupán a fűszernövényekből készült kivonatot adja majd el a gyártóknak, akik az utasításaik alapján adagolhatják azt a termékeikhez. A vállalat számára fontos, hogy olyan termékek kerüljenek piacra, amelyek finomak, ezért a fogyasztók örömmel vásárolják.

„Nem állíthatjuk, hogy meg tudjuk gyógyítani a cukorbetegséget. A termékünk nem gyógyszer. Azt viszont állítjuk, hogy segítségével fent lehet tartani az egészséges vércukorszintet.”

Izraeli tudósok gyógyszereket fejlesztenek az öregedés ellen

Az új technológiával olyan innovatív vegyületeket hozhatnak létre, amelyek szájon át szedhetők az öregedés jelenleg gyógyíthatatlan betegségeinek kezelésére.