Az iráni Forradalmi Gárda támogatásáról biztosítja a palesztin terrort

Az iráni Forradalmi Gárda vezetője szombaton kijelentette, hogy a palesztinok „nincsenek egyedül” az Izrael elleni harcukban, miután a zsidó állam és az egyik Irán által támogatott militáns csoport között a Gázai övezetben véget ért a legutóbbi eszkaláció.

„Ma az összes anticionista dzsihádista erő egységben iparkodik Jeruzsálem felszabadításán és a palesztin nép jogainak biztosításán”

– jelentette ki Hoszein Szalami vezérőrnagy a gárda Sepah News honlapján közzétett nyilatkozatában.

„A végsőkig veletek vagyunk ezen az úton, tudassátok Palesztinával és a palesztinokkal, hogy nincsenek egyedül”

– mondta gázai Iszlám Dzsihád terrorszervezet Iránba látogató vezetőjének, Ziad al-Nakhalának teheráni találkozójukon.

Szalami hangsúlyozta, hogy a palesztin válaszlépés azt mutatja, hogy „új fejezet” kezdődött konfliktusban, és hogy Izrael „újabb súlyos árat fog fizetni a közelmúltbeli bűncselekményért”.

„A palesztin ellenállás ma erősebb, mint a múltban”

– mondta, hozzátéve, hogy csoportjaik újra felfedezték „a nagy háborúk irányításának képességét”.

Korábban Ebrahim Raisi iráni elnök azt mondta, hogy Izrael „ismét megmutatta a világnak megszálló és agresszív természetét”.

Izrael pénteken megelőző hadműveletet indított az Irán által támogatott Iszlám Dzsihád terroristái ellen, hogy a gázai határ mentén napok óta tartó feszültségek után elhárítson egy küszöbön álló támadást, és megölte a csoport egyik magas rangú parancsnokát.

A palesztinok rakétatűzzel válaszoltak a célzott likvidálásra, ami az elmúlt év legsúlyosabb összecsapása volt a térségben.

Megjelentek a pontos adatok: 1100 rakétát lőttek ki Izraelre három nap alatt

Amelyek közül 200 darab Gázán belül csapódott be.