Ted Cruz kivárja, hogy Trump indul-e, mielőtt döntést hozna

Ted Cruz texasi szenátor kijelentette, hogy „megvárja”, hogy Trump volt elnök úgy dönt-e, hogy indul, mielőtt meghozza saját döntését a 2024-es elnökjelöltségről.

„Mindenki megvárja, hogy Donald Trump mit dönt, és onnantól kezdve dönt”

– mondta Cruz a Fox Newsnak.

Cruz elmondta, hogy a 2022-es félidős választásokra összpontosít, és a Fox Newsnak azt mondta, hogy „gyakorlatilag minden ébren töltött percét a kampánykörúton tölti, arra összpontosítva, hogy visszavegye a képviselőházat és visszavegye a szenátust”.

A legújabb közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a republikánus szavazók hajlandóak 2024-ben Trumpon kívül más konzervatív jelöltek támogatását is fontolóra venni.

A New York Times/Siena College júliusi felmérése szerint a republikánusok közel fele nem szavazna Trumpra a 2024-es elnökválasztási előválasztáson.

A Detroit News júliusi közvélemény-kutatása szerint Ron DeSantis floridai kormányzó statisztikailag holtversenyben állna Trumppal egy hipotetikus 2024-es előválasztáson.

Az amerikaiak többsége nem akarja, hogy Biden vagy Trump induljon 2024-ben

Új felmérést végzett a Harvard Center for American Political Studies és a Harris közvélemény-kutató intézet.

DeSantis ugyanakkor egyelőre elhárította a 2024-re vonatkozó kérdéseket.

Nemrég azt mondta a Fox Newsnak, hogy a 2022-es kormányzói versenyre és a Floridában zajló eseményekre koncentrál.

Mike Pence volt alelnök azt tervezi, hogy augusztus végén Iowában beszédet fog mondani, amit széles körben az elnökjelöltsége első lépésnek tekintenek.

Liz Cheney képviselő a CNN Jake Tapperjének elmondta, hogy még nem döntött a 2024-es jelöltségről, de „később” meghozná a döntést.

Nikki Haley, az ENSZ volt nagykövete júliusban egy 2024-es indulásra utalt 2022-es Keresztények Együtt Izraelért csúcstalálkozón, miközben bírálta Biden elnöknek a 2015-ös iráni atomalkuhoz való visszatérésre vonatkozó reményeit.

A lehetséges jelölt, Chris Christie azt mondta Hugh Hewitt konzervatív talkshow-műsorvezetőnek, hogy arra számít, a 2024-es versenyben Cruz, Trump, Pence és talán még hatan mások vesznek részt.

„Ha nem vallunk kudarcot Afganisztánban, soha nem lett volna háború Ukrajnában”

Trump egykori ENSZ-nagykövete egy keresztény cionista konferencián mondott beszédet, amelyben utalt arra, hogy indul az elnökválasztáson.