Liz Truss Jeruzsálembe költöztetné a brit nagykövetséget?

Liz Truss, a Konzervatív Párt vezetőjelöltje ígéri, hogy felülvizsgálja az Egyesült Királyság nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetését, és elfogadja a BDS-ellenes törvényt.

A brit konzervatív párt vezetőjelöltje, Liz Truss a Konzervatív Izrael Barátai támogatóinak címzett levelében ígéretet tett arra, hogy felülvizsgálja az Egyesült Királyság izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetését.

„Megértem az izraeli brit nagykövetség helyének fontosságát és érzékenységét”

– írta Truss.

„Számos beszélgetést folytattam jó barátommal, Lapid miniszterelnök úrral erről a témáról. Ezt elismerve, felül fogom vizsgálni a lépést”

– tette hozzá.

Truss azt is ígérte, hogy elfogadja pártja törvényjavaslatát, amely megszüntetné a helyi tanácsok azon lehetőségét, hogy BDS-politikát fogadjanak el.

„Az állami szerveknek nem szabadna ilyen diszkriminatív politikát folytatniuk, amely ellentétes a kormány álláspontjával, és felesleges megosztottságot szül. Biztosítani fogom, hogy ennek véget vessenek.”

Levele kitért a holokauszt-oktatás javítására is, beleértve a nyilvánosság „az antiszemitizmus veszélyeiről és az anticionizmusnak a cionizmus és az Izrael-ellenes érzelmek kialakulásában játszott szerepéről” való felvilágosítását.

„A tudomány és technológia, a védelem és a kibernetika terén világelső országként, valamint magasan képzett lakosságával az Egyesült Királyság nagy hasznát venné az Izraellel folytatott szorosabb kereskedelemnek”

– írta Truss a két ország közötti kereskedelemről szólva.

„Közös értékeink erősek, és meg kell védeni őket. Az Egyesült Királyságnak Izrael mellett kell állnia, most és a jövőben is”

– tette hozzá.

Megerőszakolták és meggyilkolták a brit nagykövetség egyik bejrúti munkatársát

A 30 éves Rebbeca Dykes a szíriai háború elől menekülők ellátásában segített.