Botrány: háromszor erőszakolta meg az őrt a terrorista egy izraeli börtönben

A női börtönőr elmondta a rendőrségnek, hogy megpróbáltatásai 2016-ban kezdődtek, amikor szándékosan egyedül hagyták a rabbal.

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a Gilboa börtön „futtatási botrányában”, miután a Rishon Letzion-i Magisztrátusi Bíróság elfogadta a Ynet fellebbezését, hogy engedélyezze a részletek közzétételét.

Hila (álnéven) börtönőr elmondta a rendőrségnek, hogy 2016 elején a Gilboa börtönben legalább háromszor megerőszakolta őt az a biztonsági fogoly, akinek a nevét egyelőre tilos nyilvánosságra hozni.

Elmondása szerint a nemi erőszakra akkor került sor, amikor a parancsnokai egyedül hagyták őt a biztonsági szárnyban, amikor a rabok a szárny udvarán voltak.

Hila szerint a férfi azzal is megfenyegette őt, hogy a Fogel család gyilkosa, Amjad Awad meg akarja ölni. Elmondása szerint a biztonsági fogoly megígérte, hogy megvédi őt, ha nem beszél senkinek a tetteiről – amelyeket állítólag más női börtönőrökkel szemben is elkövetett.

„A parancsnokok cserbenhagytak, semmibe vettek, nem adták meg a szükséges védelmet, és egyedül hagytak a szárnyban”

– mondta a nő.

„Ők egyengették az utat neki”.

Szexuális zaklatással vádolnak egy bebörtönzött palesztin terroristát

A női börtönőrt ért zaklatás kivizsgálása azt követően kezdődött, hogy újraindult a nyomozás a Gilboa börtön „stricibotránya” ügyében.