Szexuális zaklatással vádolnak egy bebörtönzött palesztin terroristát

A Gilboa börtönben kirobbant botrány után újabb, szexuális zaklatással kapcsolatos ügyet vizsgálnak.

Az izraeli rendőrség Lahav 433-as egysége vizsgálatot indított azon állítások ügyében, amelyek szerint egy biztonsági fogoly súlyos szexuális bűncselekményeket követett el egy nő ellen, aki felügyelőként szolgált abban a börtönben, ahol a fogoly börtönbüntetését töltötte.

A gyanú kivizsgálása azt követően kezdődött, hogy újraindult a nyomozás a Gilboa börtön „stricibotránya” ügyében, amelyben Muhammad Atallah biztonsági fogoly állítólag szexuálisan bántalmazott egy női börtönőrt.

A vizsgálatot a Lahav 433-as börtönigazgatói nyomozócsoportja folytatja az északi kerületi büntetőügyészséggel együttműködve. A rendőrség tisztázta, hogy a nyomozás ebben a szakaszában a fogvatartott és az őr személyazonosságát nem hozhatják nyilvánosságra.

Fél évvel ezelőtt Amit Aisman államügyész úgy döntött, hogy felújítja a Gilboa-börtönbotrány kivizsgálását, miután a kormány vizsgálóbizottsága előtt hat terrorista Gilboa-börtönből való szökésével kapcsolatban tett vallomások alapján a kormány vizsgálatot indított.

A vádak 2018-ra nyúlnak vissza, de 2021 decemberében kerültek ismét előtérbe, amikor Ben Shitrit, a Gilboa börtön parancsnoka tanúvallomást tett az év elején ott történt szökésről. Ben Shitrit megjegyezte, hogy a Gilboa börtönben fogva tartott biztonsági foglyok a női katonáknak megengedték, hogy „boldoggá tegyék őket”.

15 év alatt négy gyereket nemzett egy palesztin rab a börtönből

Egy chipses zacskóban csempészte ki a spermáját a börtönből.