„Joe Biden és Kamala Harris sem fog indulni 2024-ben”

Newt Gingrich volt házelnök azt mondta, hogy szerinte Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök nem fog indulni az elnökválasztáson 2024-ben.

A republikánus Gingrich szerdán a Fox News műsorvezetőjének, Laura Ingrahamnak azt mondta, hogy a „demokrata párt modellje” bajban van.

Már egy ideje folynak a találgatások arról, hogy Biden 2024-ben visszalép-e, de a Fehér Ház közölte, hogy indulni kíván a második ciklusért, Biden pedig azt mondta, hogy Harris lesz az elnökjelölt társa.

„Ezek az emberek nem hallanak semmit. Nem értik, hogy Biden bajban van, de szerintem az egész Demokrata Párt modellje bajban van, mert annyira radikálisan elszakadtak az amerikai emberektől”

mondta Ginrich.

„Az én személyes tippem az, hogy Biden nem fog indulni, és Harris sem fog indulni, egyikük sem fogja elérni azt a támogatottsági szintet, amely egy országos kampányhoz szükséges 2023-ban”

– mondta a volt házelnök.

Biden indulna 2024-ben, de ezt a demokraták sem szeretnék

Csöndesen elindult a demokraták kampánya, hogy eltántorítsák Joe Bident a 2024-es indulástól. Azonban a probléma továbbra is ugyanaz mint 2020-ban, ha nem Biden, akkor ki? 

A FiveThirtyEight közvélemény-kutató intézet legutóbbi elemzése szerint az amerikaiak mindössze 39,2 százaléka helyeselte a Biden elnök által végzett munkát, míg 55,7 százalékuk helytelenítette azt.

A Decision Desk HQ felmérése, amelyet a NewsNation megbízásából július 22. és 24. között 1000 regisztrált szavazó körében végeztek, azt mutatta, hogy az amerikaiak mindössze 22 százaléka szeretné, ha Biden újra indulna, míg 61 százalékuk nem szeretné, ha második ciklusra pályázna.

A felmérés arról is megkérdezte a válaszadókat, hogy kit támogatnának a demokrata előválasztáson, ha Biden nem indulna, és Harris alelnök 16 százalékos támogatottsággal az első helyen végzett.

Őt követte Bernie Sanders szenátor 11 százalékkal, Gavin Newsom kaliforniai kormányzó 9 százalékkal és Pete Buttigieg közlekedési miniszter 8 százalékkal.

A Biden-kormányzat igyekezett elfojtani az elnök jövőjével kapcsolatos spekulációkat, de alacsony népszerűségi mutatója és idős kora felerősítette a vitákat arról, hogy esetleg nem indul újra. Biden novemberben tölti be 80. életévét, és ő a legidősebb hivatalban lévő elnök az Egyesült Államok történetében.

UnHerd: Miért ilyen öregek Amerika vezetői?

Amerika elöregedő elitje egy szélesebb körű kulturális stagnálást szimbolizál – írja Peter Franklin az UnHerd oldalán megjelent jegyzetében.