Idén is lesz Sóletfesztivál!

A hagyományosnak számító Sóletfesztivállal nyitja meg idén a Zsinagógák Hete rendezvénysorozatot az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség.

Augusztus 28-án, a Budai Parkszínpadon, a gasztronómiai fesztivál mellett különleges gyerekprogramokkal is várják a család minden tagját. Aznap este 20 órától a Dohnányi zenekar, zsidó vonatkozású fiilmzenékből álló összeállítását hallgathatják meg az érdeklődők.

A Zsinagógák Hetében átadják a közösségnek a felújított Vasvári Zsinagógát, megnyílik Flamm Ferenc kiállítása a szentendrei Zsidóházban és egy különleges könyvbemutató is lesz Erdő Péter bíboros és Vizi E. Szilveszter, az MTA volt elnöke részvételével. Az EMIH kulturális alapítványa, a Firgun szervezésében részleteket hallhatunk Márai Sándor feleségének, Lolának a naplójából és megnézhetjük az Igazgyöngy Alapítvány fiatal pártfogoltjainak előadását is, Júda népe címmel. A programsorozat szeptember 7-én, Debrecenben zárul, az ottani Zsidóház hivatalos megnyitójával, Faigen Sámuel rabbi avatásával.

A részletes programról a rendezvény honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Újbudán folytatódott az EMIH Sóletfesztivállal ízesített zsinagógaavató missziója

Több ezren vettek részt a 6. Sóletfesztiválon vasárnap a Budai Parkszínpadnál, ahol befejezték a Bocskai úti zsinagóga új Tóratekercsét is. Wallenstein Róbert helyszíni riportja.