A világ legnagyobb sürgősségi osztálya nyílt meg Izraelben

Isaac Herzog elnök és Yair Lapid miniszterelnök nyitotta meg az új, 8000 négyzetméteres tel-avivi létesítményt, amelyben robotok segítik a tájékozódást – számolt be a Times of Israel.

Csütörtökön megnyílt Izraelben a világ legnagyobb sürgősségi osztálya.

A létesítményt mind a rendszeres sürgősségi szükségletekre, mind a háború és a terrorizmus hirtelen beáramló sérültjei számára tervezték. A 100 fekvőbeteg sürgősségi ágy, több, mint bármely más izraeli kórházban, és ez vészhelyzetben megduplázható.

Külön gondoskodnak a sürgősségi ellátást igénylő pszichiátriai betegekről, és van egy külön szoba a szexuális erőszakot elszenvedett emberek számára, ahová a szükségleteiket extra érzékenységgel tudják kielégíteni.

Sylvan Adams, egy kanadai-izraeli, aki az elmúlt években számos nagy horderejű projektet finanszírozott Izraelben, 28 millió dollárt adományozott a kórháznak, amely róla fogja elnevezi el a sürgősségi osztályt.

Lapid beszédében elmondta: „Ez a sürgősségi osztály egyesíti a legjobbat, amit Izrael Állam nyújtani tud – hihetetlen humán tőkénk, amely a világ legjobb orvosait, ápolóit és orvosi csapatait termeli ki, és a high-tech nemzet technológiája, amely a legfejlettebb eszközökkel szereli fel őket, hogy az egészségünkért küzdjenek”.

Az új létesítmény high-tech jellege már az érkezéskor nyilvánvalóvá válik. Azok a betegek, akik elég jól vannak, bejelentkeznek, majd átmennek az „önvizsgálatra”, ahol automatizált rendszerek ellenőrzik a hőmérsékletet, a vérnyomást, a pulzust és a vér oxigéntelítettségét. Az eredmények egyenesen a kórházi számítógépes rendszerbe kerülnek, és ha a betegek magas kockázatúak, a személyzet azonnal figyelmeztetést kap.

Mobil robotok segítenek majd a betegeknek megtalálni a szükséges osztályt, és egy alkalmazás pontosan tájékoztatja őket arról, hogy mi történik a vizsgálatokkal, az eredményekkel és a kezeléssel.

A kórház kiterjeszti a sürgősségi ellátás fogalmát, hogy különböző olyan osztályokat is magában foglaljon, amelyek általában nem szerepelnek az izraeli sürgősségi osztályokon. Vannak szakmai tanácsadók a kardiológia, a neurológia, valamint a bőr- és szexuális egészségügy területén.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Fotó: Tel Aviv Sourasky Medical Center

Rekordösszegű megegyezést kötött a Teva gyógyszergyár az opioid-válság miatt

Az amerikai opioidválság az elmúlt két évtizedben több mint 500 000 túladagolás miatti halálesetet okozott, ebből csak 2021-ben több mint 80 000-et.