Trump beperli a CNN-t rágalmazás miatt

Donald Trump volt elnök szerdán bejelentette, hogy be kívánja perelni a CNN-t és más kábelhálózatokat, amelyek „rágalmazták őt és becsapták a közvéleményt” a 2020-as választásokkal kapcsolatban.

Mióta elvesztette a Fehér Házat Joe Biden elnökkel szemben, Trump állítja, hogy megnyerte volna a 2020-as választást, ha nem történik széles körű választási csalás – írja a Daily Wire.

„Értesítettem a CNN-t arról, hogy pert kívánok indítani az ellenem tett ismételt rágalmazó kijelentéseik miatt” – fogalmazott Trump közleményében. „Más médiumok ellen is eljárást fogok indítani, amelyek rágalmaztak engem és becsapták a közvéleményt a 2020-as választások során elkövetett csalás elsöprő bizonyítékaival kapcsolatban. Soha nem fogom abbahagyni a harcot az igazságért és az országunk jövőjéért!”

Az Ifrah Law, egy washingtoni székhelyű ügyvédi iroda szándéknyilatkozatot küldött a hálózatnak. Az értesítés tartalmazott egy 26 oldalas levelet, amelyben kifejtették a per alapját, valamint több száz oldalnyi bizonyítékot.

„A 2016-os választások után a Demokrata Párt különböző tagjai számos televíziós nyilatkozatot adtak, amelyben azt állították, hogy a 2016-os választás törvénytelen volt. Ezek között szerepeltek olyan utalások, amelyek szerint az orosz beavatkozás okozta Trump elnök választási győzelmét, és rendszeres utalások arra, hogy Trump elnök „illegitim” elnök” – áll a közleményben.

„A CNN ismételten lehetővé tette, hogy azok az állítások, amelyek szerint Trump elnököt illegitim módon választották meg, nagyrészt megcáfolhatatlanok maradjanak

beleértve Hillary Clinton, Kamala Harris, Joe Biden, Jimmy Carter, Jerry Nadler, John Lewis, Dianne Feinstein, Marcia Fudge és Debbie Wasserman Schultz nyilatkozatait”.

A közlemény a továbbiakban kitér a 2020-as választásokra is,

azt állítva, hogy a hálózatnak az a gyakorlata, hogy Trumpnak a választásokkal kapcsolatos állításait „nagy hazugságként” emlegeti, szintén becsületsértő, mivel azt sugallja, hogy a volt elnök szándékosan félrevezeti a közvéleményt, ahelyett, hogy azt mondaná, amit igaznak tart.

„Ebben az esetben Trump elnök megjegyzései nem hazugságok: Szubjektíven úgy véli, hogy a 2020-as elnökválasztás eredménye több kulcsfontosságú államban csalárd szavazási tevékenységen múlt. Ráadásul Trump elnök ismételt jellemzése, miszerint hazudik, határozottan ellentétes volt azzal, ahogyan a CNN kezelte azokat a személyeket, akik azt állították, hogy Trump elnök 2016-os választása „törvénytelen” volt vagy „orosz beavatkozáson” alapult” – áll a közleményben.

A kikerülhetetlen Trump – se vele, se nélküle

Valóra válik-e a demokraták és a republikánusok rémálma: lesz-e Biden kontra Trump visszavágó 2024-ben? Hajdú Tímea véleménycikke.