Angliában bezárják a gyermekek számára fenntartott transz klinikát

Az NHS gyermekeket kezelő transz klinikája bezárja kapuit, miután egy elmarasztaló jelentés megállapította, hogy „nem biztonságos” a gyermekek számára – számolt be a Daily Mail. 

A Tavistock & Portman NHS Foundation Trust nemi identitással foglalkozó szolgálatát a meglévő gyermekkórházakban működő regionális központok váltják fel, amelyek holisztikusabb ellátást nyújtanak majd, és „szoros kapcsolatot tartanak fenn a mentális egészségügyi szolgálatokkal”.

Ez a lépés válasz a Dr. Hilary Cass vezető gyermekorvos által vezetett folyamatban lévő felülvizsgálatra, aki arra figyelmeztetett, hogy a nemi klinika „nem biztonságos vagy életképes hosszú távú megoldás”.

Megállapította, hogy más mentális egészségügyi problémák „háttérbe szorultak” a nemi identitással kapcsolatos problémák javára, amikor a Tavistock nemi identitás-fejlesztési szolgálatához (GIDS) utalták a gyermekeket.

A klinikát azzal vádolták a korábbi páciensek, hogy a gyerekeket a pubertásblokkoló gyógyszerek szedésére sürgetik, mielőtt kellően megvizsgálnák a háttérben rejlő problémákat.

Dr. Cass „gyors” kutatást sürgetett a gyógyszerek használatáról, miután „nem talált elegendő bizonyítékot” azok előnyeiről.

Az NHS England közölte, hogy két új központot hoz létre, amelyeket speciális gyermekkórházak működtetnek Londonban és északnyugaton. Ezek átveszik a Tavistock gyermek-transzplantációs betegekért és a várólistákért való felelősséget azzal a céllal, hogy jövő tavaszra bezárják a klinikát.

A vitatott klinika 1989-es megnyitása óta legalább 9000 gyermeket kezelt nemi diszfória miatt.

Egy brit férfi, jelenleg perli a brit állami egészségügyet miután nemi átalakító műtét során eltávolították a nemi szerveit.

A 35 éves Ritchie Herron azt állítja, hogy az orvosok nem figyelmeztették őt a testet megváltoztató műtét drasztikus következményeire, ami miatt terméketlen lett és „szexuális eunuchnak” érzi magát.

A nők eltörlése

Egyre többen tesznek úgy, mintha a „nő” definiálása valami legendabeli rejtvény lenne, amit a mesével ellentétben még a legbölcsebb pásztorfiú sem tud megoldani. Hajdú Tímea írása.