Az Apple új kutató-fejlesztő központot nyit Jeruzsálemben

A technológiai óriáscég harmadik ilyen központját nyitja Izraelben, a jeruzsálemi telephelyre mérnököket keresnek a Mac asztali számítógépekben és noteszgépekben használt Apple M1 processzorok fejlesztéséhez.

Az Apple a Herzliyában és Haifában működő központja mellett egy harmadik K+F központot is létrehoz Izraelben, melyben elsősorban a Mac asztali számítógépekben és laptopokban használt M processzoraira összpontosít majd.

A múlt hónapban az Apple bejelentette, hogy bővíti a Palesztin Hatóságban található Rawabi városában található mérnöki K+F központját is, amely jelenleg több mint 60 mérnököt foglalkoztat. Ezt a központot az Apple az ASAL Technologies palesztin technológiai vállalattal partnerségben működteti, és együttműködik a technológiai óriás hercliyai és haifai fejlesztési központjaival, amelyek jelenleg 2 000 mérnököt foglalkoztatnak.

Az izraeli fejlesztők az Apple összes termékére kiterjedő számos technológia fejlesztésen dolgoznak, beleértve az olyan innovációkat, mint az M1 chipcsalád, valamint a Face ID-hez nélkülözhetetlen mélységérzékelő kamera.

Az Apple izraeli fejlesztőközpontjai az elmúlt években végrehajtott helyi felvásárlások sorozatán és intenzív toborzási hullámon alapulnak.

Az Apple 2011 decemberében 400 millió dollárért vásárolta fel az Anobit Technologies vállalatot. Az Anobit egy olyan chipet fejlesztett ki, amely a flash memóriák optimalizálására specializálódott, egyedi jelfeldolgozási technológia segítségével. A vállalat chipjei már a felvásárlás előtt is beépítésre kerültek az Apple népszerű projektjeibe, például az iPhone-ba, az iPadbe és a Macbook Airbe — írja a calcalistech.com.

Az Apple 2013-ban 345 millió dollárért vásárolta fel a Prime Sense-t, amely a Microsoft Xbox 360-hoz készült Kinect mozgásérzékelő rendszere mögött álló cégként vált híressé és olyan rendszert fejlesztett ki, amely képes lefordítani a test mozgását a számítógépes játékok számára.

A szoftvert és hardvert egyaránt ötvöző rendszer alapja egy hardveres vezérlő, amely 3 dimenziós érzékelőként működik, és képes érzékelni és felismerni a mozdulatokat és arckifejezéseket.

Az Apple további izraeli felvásárlásai közé tartozik a LinX Computational Imaging 2015-ben, a RealFace (korábban Pickeez) 2017-ben, valamint a Camerai izraeli fényképészeti startup (2019).

Egy izraeli cég mesterséges intelligenciával oldaná meg a közlekedési dugókat

„Az ITC-nek sikerült matematikailag bebizonyítania, hogy sok forgalmi dugó megelőzhető — ha elég korán beavatkozunk” – mondja a cég társalapítója és technológiai igazgatója.