Közvélemény-kutatás: újabb döntetlen jöhet a novemberi választásokon

A legfrissebb közvélemény-kutatás eredményei szerint Netanjahu blokkja 60, az ellenzéki blokk pedig 54 vagy 53 mandátummal rendelkezik.

Az előrejelzések szerint, száz nappal a 25. Knesszet választások előtt, sem a Benjámin Netanjahu volt miniszterelnököt támogató blokk, sem a jelenlegi koalíciót alkotó blokk nem tud majd többségi kormányt alakítani

– derül ki a KAN News által vasárnap közzétett közvélemény-kutatásból.

A számok önmagukért beszélnek

A felmérés szerint a Likud párt 35, a Jes Atid 22, a Kék és Fehér – Új Remény pedig 12 mandátumot szerezne.

Eközben a Vallásos Cionista Párt 10, a Sász 8, az Egyesült Tóra Judaizmus 7, a Munkáspárt és a Közös Lista pedig 6 mandátumot szerezne.

A Jiszráél Bejtenu öt helyet szerezne, míg a Merec öt helyet szerezne, ha Zehava Galon vezetné a pártot, és négy helyet, ha Jair Golan állna a párt élén. A Ra’am négy helyet szerezne, a Jamina pedig nem lépné át a választási küszöböt, és nem jutna be a 25. Knesszetbe a felmérés szerint.

A felmérés eredményei szerint Netanjahu tömbje 60 mandátummal rendelkezik, az ellenzéki tömb pedig 54 vagy 53 mandátumot szerezne, vagyis egyik tömb sem tudna többségi koalíciót alkotni. A Közös Lista hagyományosan nem szokott koalícióban ülni.

Izrael delegációt küld Moszkvába a Szochnut miatt

A Walla hírportál szerint az izraeli delegációban jogászok és nem politikai szakemberek lesznek.