Elképesztően merész akciót hajtott végre Iránban a Moszad

A Moszad Irán területén fogta el, és hallgatta ki az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) egyik magas rangú tisztviselőjét, aki bevallotta milyen szerepet játszott a Szíriába, Irakba, Libanonba és Jemenbe irányuló fegyverszállításokban – derül ki az Iran International csütörtöki jelentéséből.

A kihallgatásról készült és az Iran International birtokába került videón Hedmati megerősítette az IRGC logisztikai szárnyában betöltött szerepét, és elismerte, hogy kapcsolatban állt Ali Asghar Nowrozival, a Forradalmi Gárda Kudsz-erőjének egyik tisztviselőjével, aki a precíziós fegyverek alkatrészeinek Iránból a libanoni Hezbollahnak történő szállításáért felelős.

Hedmati sajnálatát fejezte ki az iráni terrorista proxyknak történő fegyverszállítások miatt, és a jelentés szerint arra kérte kollégáit, hogy ne hajtsanak végre ilyen műveleteket.

ايران اينترنشنال on Twitter: „افشای دومین بازجویی سازمان اطلاعاتی اسراییل از یکی دیگر از فرماندهان ارشد سپاه در خاک ایران. اسناد رسیده به ایران اینترنشنال پرده از ضربه موساد به یک واحد مهم سپاه برای انتقال سلاح به نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه بر‌می‌دارد. گزارشی از مجتبا پورمحسن pic.twitter.com/yrDL4oCGP1 / Twitter”

افشای دومین بازجویی سازمان اطلاعاتی اسراییل از یکی دیگر از فرماندهان ارشد سپاه در خاک ایران. اسناد رسیده به ایران اینترنشنال پرده از ضربه موساد به یک واحد مهم سپاه برای انتقال سلاح به نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه بر‌می‌دارد. گزارشی از مجتبا پورمحسن pic.twitter.com/yrDL4oCGP1

Hedmati Nowrozi helyettese a logisztikai részlegen.

Az IRGC tisztviselőjét a jelentések szerint szabadon engedték, és a kihallgatás után biztonságban hazatérhetett.

Hónapokon belül ez már a második alkalom, hogy a Moszad ügynökei elraboltak egy IRGC-tisztviselőt.

Májusban az Iran International közzétett egy videót, amelyen egy Mansour Rasouli nevű IRGC-tisztviselő beismerte a Moszad-ügynököknek, hogy parancsot kapott egy sejt létrehozására, hogy meggyilkolja az isztambuli izraeli konzulátus egyik dolgozóját, egy Németországban állomásozó amerikai tábornokot és egy franciaországi újságírót.

Kirúgták az Iszlám Forradalmi Gárda kémfőnökét

Egyesek szerint azért, mert nem tudta elejét venni a Moszad iráni ténykedésének.