Újabb rejtélyes haláleset Iránban: ezúttal egy admirálist találtak holtan

Nem közöltek részleteket arról, hogyan halt meg a tiszt; az incidens az elmúlt hónapokban bekövetkezett magas rangú iráni katonai személyek megmagyarázhatatlan haláleseteinek sorát követi – írja a The Times of Israel.

„Egy magas rangú iráni haditengerészeti tiszt mártírhalált halt, miközben küldetését teljesítette”

– jelentette szombaton az iráni média.

Beitaleh Devsalar admirális temetésére vasárnap kerül sor az ország északi partvidékén lévő Nowshahr admiralitás előtt – közölte a félhivatalos Fars hírügynökség.

Maryame Mohammed on Twitter: „وسائل الإعلام الإيرانية: مقتل ضابط البحرية الإيرانية بيتاله ديوسالار الملحق بقاعدة مازندران البحرية الغربية في نوشهر! في ظروف غامضة. pic.twitter.com/XA6xPIPnW1 / Twitter”

وسائل الإعلام الإيرانية: مقتل ضابط البحرية الإيرانية بيتاله ديوسالار الملحق بقاعدة مازندران البحرية الغربية في نوشهر! في ظروف غامضة. pic.twitter.com/XA6xPIPnW1

A híradásokból nem világos, hogy pontosan hogyan halt meg a tiszt, de a „mártír” kifejezést általában azokra mondják, akiket fontos megbízatás közben öltek meg.

Irán egyelőre tartózkodott attól, hogy bárkit is megvádoljon az admirális megölésével.

Az admirális halála egy újabb az elmúlt hónapokban magas rangú iráni katonai személyiségek között történt rejtélyes haláleseteknek. A múlt hónapban a Forradalmi Gárda légierejének három tagja halt meg Iránban különböző incidensek során.

Egy héten belül a harmadik katonatiszt halálát jelentették Iránban

A közelmúltban megszaporodtak a katonai projektekhez kapcsolódó rejtélyes halálesetek Iránban.