Mégsem találtak csempészett nyugati fegyvereket a rajkai maffiózóknál

Nem találtak fegyvert abban a házban, amely miatt drogkereskedelem miatt tartott razziát a magyar és a szlovák rendőrség – adta hírül az Index.

A szlovák Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) és a magyar Nemzeti Nyomozóiroda NNI) közös akciót hajtott végre, a rajtaütés részeként egy ismert MMA-harcos bátyjának fényűző rajkai otthonába hatoltak be – írta meg az Új Szó. A rendőrök két napot töltöttek a házában, mely a rajkai kempingtől nem messze a Dunakiliti felé tartó úton áll, és egy betonkerítéssel veszi körbe. A szomszédok a lapnak elmondták, hogy a házban és udvaron kamerák vannak, az ablakok golyóállóak, és állítólag a kertben is ástak a rendőrök.

Az Új Szó megkereste a szlovák Országos Rendőr-főkapitányságot, akik válaszlevelükben cáfolták, hogy fegyvereket találtak volna a helyszínen.

„A rendőri intézkedés során hét gyanús személyt vettünk őrizetbe Szlovákia területén. Ennek keretében kábító és pszichotróp anyagokat, gyógyszereket, jelentős mennyiségű készpénzt, gépjárműveket és kommunikációs eszközöket foglaltunk le”

– jelezte Michal Slivka rendőrségi szóvivő.

Kigyulladt, majd lezuhant egy ukrán teherszállítógép Görögországban

A görög ERT közszolgálati televízió arról számolt be, hogy a repülőgép 12 tonnányi rakományt szállított, többnyire robbanószereket.