Az USA sikeresen tesztelte a Lockheed Martin hiperszonikus rakétáit

Az Egyesült Államok sikeresen tesztelte a közelmúltban a Lockheed Martin két hiperszonikus rakétáját – közölte a Pentagon, miközben egyre nagyobb aggodalomra ad okot, hogy Oroszország és Kína nagyobb sikerrel fejlesztette ki saját hiperszonikus fegyvereit – számolt be róla a Reuters.

Az amerikai légierő megerősítette, hogy sikeresen tesztelte a levegőből indítható gyorsreagálású rakéta (Air-Launched Rapid Response Weapon, ARRW) hordozórakétáját kedden Kalifornia partjainál. A Reuters már korábban, szerdán beszámolt az ARRW tesztről, amelynek során a rakétát egy B-52H-re szerelték, mielőtt kilőtték volna.

A korábbi tesztek során a rakétaindítás sikertelen volt.

„Mostanra befejeztük a gyorsítórakéta tesztsorozatot, és készen állunk arra, hogy még ebben az évben továbblépjünk a teljes körű tesztelésre”

– mondta a légierő dandártábornoka, Heath Collins.

A Reuters szerint a mostani sikeres tesztek előrelépést mutatnak a számtalan amerikai hiperszonikus fegyverfejlesztési törekvésekben, amelyeket esetenként sikertelen tesztek, a költségekkel kapcsolatban felmerülő kérdések és az Egyesült Államok egyre növekvő aggodalmai terhelnek, hogy lemarad a szuperhatalmi fegyverkezési versenyben Oroszország és Kína mögött.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Kína is hiperszonikus rakétákkal üzent Amerikának

A kínai haditengerészet hiperszonikus hajóelhárító rakétákkal tartott bemutatót.