Tagadja, hogy egyesülne a két izraeli koalíciós párt

Gideon Száár igazságügyi miniszter, a kormánykoalícióban résztvevő Új Remény párt elnöke kedd este a párt aktivistáival beszélt, és hangsúlyozta nekik, hogy az Új Remény nem oszlik fel, és nem is egyesül másik párttal, miután megállapodtak a Benny Ganz védelmi miniszter Kék és Fehér pártjával való közös listáról.

„Ez nem pártok összeolvadása, csak egy választási összefogás. A köztem és Ganz között létrejött megállapodás elvileg lehetővé teszi, hogy közös megegyezéssel embereket vagy más pártokat vegyünk fel”

– mondta Száár.

Száár válaszolt az aktivisták azon panaszaira is, hogy Joaz Hendel, a párt egyik emblematikus tagja nem került fel a következő választás közös jelöltlistájára.

„Minden ígéretemet teljesítettem, amit a Derech Erec pártnak (Hendel és Zvi Hauser képviselők által alkotott törpepárt, formálisan független maradt, de korábban választási megállapodást kötött az Új Remény párttal) barátaimnak tettem, sőt, még a kommunikációs minisztériumba is harcoltam Hendelért”

– mondta Száár.

„Kértem, hogy egyesítsük a két pártot, a Derech Erec döntött úgy, hogy formálisan független marad. Most, hogy megkötöttem a megállapodást a Kék-Fehérrel, akkor ez a megállapodás csak erre a két pártra szól. Semmi okuk nincs arra, hogy bármilyen panasszal forduljanak hozzánk” – tette hozzá.

Lézerágyúk, zsidó olimpia és szaúdi páriák várják Bident a Közel-Keleten

Az utazás számos eleme előre jelzi, hogy miként változik az USA viszonya Izraellel és szomszédaival.