Nyomoznak a Blaha Lujza téri zsidózás ügyében

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen információs rendszer vagy adat megsértése vétség gyanúja miatt — írja a Telex.

Az eljárás szakértők bevonásával folyik – válaszolta a BRFK a Telex megkeresésére. Amint tegnap beszámoltunk róla, hétfőn a Nyugati pályaudvar irányába közlekedő villamos megállójában

egy fekete hangszóróból nagy hangerővel szóltak egyelőre beazonosítatlan hátterű, főként zsidózós szövegek.

Nem szóltak folyamatosan a felvételek, többnyire akkor „csendültek fel”, amikor begördült egy villamos, és szálltak le róla az emberek. Kétféle szöveg ismétlődött. Az egyik egy rövidebb felvétel volt, amelyen arról esett szó,

mi lenne, ha Tomcat, az utóbbi időben újra aktív radikális aktivista lenne a miniszterelnök, amire az a válasz érkezett, hogy akkor tele lenne minden „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel”, a „más véleményűeket” pedig „karóba húznák fekete ruhás halálbrigádok”.

A másik felvételen pedig valaki arról beszélt, hogy a rendőrségi és ügyészségi vezetők között többen is zsidók:

A Telex kérdésére a villamosmegálló reklámtábláit kihelyező cég azt válaszolta, hogy:

„A Blaha Lujza téri megállóban a JCDecaux által kihelyezett műszaki megoldást hackertámadás érte, amelyről hétfőn kaptunk értesítést. A hibát azonnal elhárítottuk, ugyanakkor együttműködünk a hatóságokkal az ügy kivizsgálásában.”

Hangszóróból bömbölt a zsidózás a Blaha Lujza téren

Zsidó hullákról és falhoz csapkodott csecsemőkről szóló felvételeket lehetett hallani Budapest egyik legforgalmasabb részén.