Az EU határait a maffia uralja a bolgár kormányfő szerint

Kiril Petkov miniszterelnök szerint az EU egységes piacának Törökországgal közös határát az előző kormányok alatt bűnözők irányították.

Bulgária leköszönő kormánya az utolsó leheletét is arra használja fel, hogy megkongassa a vészharangot amiatt, hogy maffiózók átvették az irányítást az EU-ba vezető egyik kulcsfontosságú határátkelőhely felett, aláásva ezzel az élelmiszerbiztonságot és a blokk belső piacának feltételezett közös normáit – írja a POLITICO európai kiadása.

A Kapitan Andreevo határellenőrzési pont Bulgária Törökországgal közös határán évek óta arról hírhedt, hogy valójában a kábítószerek bejutási pontja az Európai Unióba.

Most a rövid életű reformkormányt vezető korrupcióellenes harcosok rávilágítanak arra, hogy egy bűnözői csoport – az előző politikai kormányok alatt – hogyan engedett be hatalmas mennyiségű élelmiszert az EU-ba megfelelő ellenőrzés nélkül.

Kiril Petkov miniszterelnök, aki alig hét hónapja került hivatalba a korrupcióellenes programmal, a múlt héten lemondott, miután elvesztette a bizalmatlansági szavazást. Szövetségesei azonban, akik még mindig hivatalban vannak, amíg az új kormány át nem veszi a hatalmat, a határon egy szervezett bűnözői csoport ellen indított, nagy nyilvánosságot kapó kampányt fokoznak.

Elutasítja az EU legális migrációt ösztönző ötleteit a Fidesz

„A képzett munkaerő kiszipolyozása csak tovább mélyíti problémákat a származási országokban, és előbb-utóbb kisemmizi őket” – mutatott rá Hidvéghi Balázs EP-képviselő.