Elsírta magát a 100 éves veterán, miközben Amerika jelenlegi állapotáról beszélt

Egy 100. születésnapját ünneplő második világháborús floridai veterán könnyekben tört ki, amikor értékelte az országa állapotát, amelyért 80 évvel ezelőtt harcolt, mondván, hogy az a „pokolba tart”.

Carl Spurlin Dekle, Plant City veteránja a tengerészgyalogságnál töltött idejére visszaemlékezve azt mondta, hogy bár a háborúban való küzdelem volt a legnagyobb büszkesége, az abban elesett katonák nem a mai Amerikáért haltak meg.

„Az emberek nem veszik észre, hogy mijük van”

– mondta Dekle a Fox13-nak.

„Amit tettünk, amiért harcoltunk, és a fiúk, akik meghaltak érte, mindez már a semmibe veszett. Az országunk a pokolba tart”.

Dekle vigasztalhatatlan lett, miközben arról beszélt, milyen ellentétek vannak az Amerika, amelyben ő felnőtt, és az ország jelenlegi állapota között.

„Szeretném, ha a fiatal gyerekek rájönnének, hogy a szabadságnak súlyos ára van. Nem mások jóságából adják az embereknek”

– mondta Dekle.

‘We haven’t got the country we had when I was raised’: 100-year-old veteran worried about America

On his 100th birthday, Marine and World War II veteran Carl Dekle said he loves his country and that’s why he’s worried about the future of America. During a…

„Olyasvalami, amiért küzdeni kell, és néha meg is kell halni érte”.

„Senki sem fogja olyan jól érezni magát, mint én. Senkinek sem lesz arra lehetősége, mint nekem. Ez már nem ugyanaz.

A mi fiaink nem ezért haltak meg”

– magyarázta.

Egy júniusban közzétett Gallup-felmérés szerint az amerikaiak rekordmagas, 50 százaléka minősítette  „rossznak” az Egyesült Államok erkölcsi állapotát.

Bin Ladent megölő Navy SEAL kommandós: „A legnagyobb probléma a megosztottság”

O’Neill terrortámadás 20. évfordulóján arra szólította fel az amerikaiakat, hogy találják meg a közös hangot, és álljanak egységesen ki a közös amerikai értékek mellett.