Bin Ladent megölő Navy SEAL kommandós: „A legnagyobb probléma a megosztottság”

A 9/11-es támadások évfordulóján, az Oszama bin Laden megöléséről ismert egykori haditengerészeti SEAL kommandós az Egyesült Államokat jelenleg fenyegető legnagyobb veszélyre figyelmeztetett.

„A legnagyobb aggodalmam az ország megosztottsága”

– mondta O’Neill.

„A legtöbb ember jóban van egymással, azonban sokan tudják, hogy ha megosztottá teszik az embereket, akkor hatalmon maradhatnak, és ez nem helyes”

– mondta.

„Lehet, hogy nem értünk egyet egymással, de bárhogy is alakul egy csapatban vagyunk”

– tette hozzá.

O’Neill szerint 9/11-nek nemcsak a támadásokban és az azt követő években – amikor az Egyesült Államok az amerikai történelem leghosszabb háborúját vívta – elvesztett embereknek kell emléket állítania, hanem a közös amerikai értékekre is emlékeztetnie kell.

„Voltak emberek, akik a tornyokból rohantak ki, hogy életben maradjanak, és voltak rendőrök és tűzoltók, akik a halálba rohantak. Ott vannak ezek az emberek, és nagyon-nagyon fontos, hogy ezt felismerjük”

– mondta.

Jon Little on Twitter: „@mchooyah Great interview on @FoxNews this morning! pic.twitter.com/Q23LoR7hY7 / Twitter”

@mchooyah Great interview on @FoxNews this morning! pic.twitter.com/Q23LoR7hY7

O’Neill, aki SEAL-ként több mint egy tucatszor volt bevetésen, elmondta, hogy a 9/11-es támadások idején Koszovóban volt egy békefenntartó küldetésen a SEAL Team Two-val.

O’Neillt 2005-ben vetették be Afganisztánban, amikor is egy SEAL-csapattal Marcus Luttrell megmentésére küldték, a Vörös szárnyak hadműveletnek nevezett küldetésre, amely a „Lone Survivor” című filmben is szerepelt.

Az egykori SEAL elmondta, hogy az egyik legfőbb aggodalma az, hogy az Egyesült Államok, úgy tűnik, milyen gyorsan elfelejtette, mit jelent az iszlám terrorizmus elleni küzdelem.

„Az embereknek fel kell ismerniük, hogy van egy ellenség odakint, aki mindannyiunkat meg akar ölni. Nem számít, tényleg nem számít, hogy nézel ki – az ideológiád számít”

– mondta.

„Ha nem azt hiszed, amit szerintük hinned kellene, akkor meg fognak ölni”.

O’Neill az 1941-es Pearl Harbor elleni támadás óta az Egyesült Államok földjét ért legsúlyosabb támadás 20. évfordulóján arra szólította fel az amerikaiakat, hogy találják meg a közös hangot, és álljanak egységesen ki a közös amerikai értékek mellett.

Oszama bin Laden arra számított, hogy Biden elnöksége válságba sodorja Amerikát

Az Al-Kaida egykori vezére kifejezetten kérte embereit, hogy ne lőjék le Joe Biden akkori alelnök repülőgépét.