Nem engedné középületekre a szivárványos zászlót a Mi Hazánk

Törvényben tiltaná meg szivárványos zászló középületre vagy elé helyezését a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Elmondta: a nap folyamán nyújtotta be a kezdeményezést, amellyel a Magyarország címerének és zászlajának használatáról szóló törvényt módosítanák, mondván, egyfelől a jelkép kitűzése „a gyerekek számára is látható propaganda”, másrészt garázdaságot valósít meg, mivel megbotránkoztat másokat.

A politikus hozzátette: a közvélemény a kirívó szeméremsértésekkel, család- és közösségellenességgel azonosítja a szivárványzászló jelképeként használó mozgalmat.

A szivárványzászló középületeink homlokzatán a magyar nemzeti lobogó mellett, azzal azonos méretben, mintegy egyenrangúként történő elhelyezése sértő és lealacsonyító módon meggyalázza Magyarország zászlaját, az elvileg kiemelt büntetőjogi védelmet élvező nemzeti jelképünket – fogalmazott Novák Előd.

Novák Előd: „Elég volt a végnélküli holokauszt-kárpótlásokból!”

A Mi Hazánk alelnöke holokauszt-kárpótlások és cigányügyi támogatások növelését ellenző indítványokat akart benyújtani. Ám az Országgyűlés elnöke levette a kérdést a napirendről.