Novák Előd: „Elég volt a végnélküli holokauszt-kárpótlásokból!”

Nem tartott sokáig, míg a Mi Hazánk Mozgalom parlamentbe jutása után akcióba lendült és olyan indítványt akart benyújtani, mely ellenzi a holokauszttal kapcsolatos kárpótlások illetve a „cigányügyi támogatások” növelését.

A Mi Hazánk Mozgalom holnapján múlt héten megjelent közleményben Novák Előd, a párt alelnöke azt sérelmezi, hogy Kövér László házelnök „visszautasította a Mi Hazánk két tabudöntő költségvetési módosító javaslatát, így a megvitatása sem kerülhet napirendre”.

„Miközben Kövér Lászlót nem zavarja, hogy a DK a háborús veszélyhelyzetben a honvédelmi alaptól 20 milliárd forintot javasolt elvonni, valamint a külhoni magyarságtól 10 millárdot, addig a 16 költségvetési módosító javaslatom közül visszautasította a holokauszt-kárpótlások és a cigányügyi támogatások növelését ellenző indítványokat.”

Novák közleményében csodálkozik azon, hogy az 1947-es Párizsi Békeszerződés alapján a Magyar Állam „még mindig” kárpótlást fizet, „sőt emelése került a törvényjavaslatba, miután három éve a Mazsihisz elindította a holokauszt-túlélők második generációjának támogatási programját is”.

Novák hiányos történelemtudása nem terjed ki arra a tényre, hogy ugyan 1965 óta számos törvény és rendelet született a kártérítésekről, a tényleges pénzügyi kifizetések csak több, mint ötven évvel a holokauszt után kezdődtek.

A korábban MIÉP-es, később Jobbikos, jelenleg a Mi Hazánk Mozgalomban politizáló Novák szerint:

„Elég volt a végnélküli holokauszt-kárpótlásokból! Mivel a holokauszt számainak vizsgálatát abszurd módon a Btk. tiltja, ezért nem korrekt a költségvetési törvény részévé tenni.”

Az antiszemita illetve cigányellenes megnyilvánulásairól híres Mi Hazánk alelnök bírálta a cigányság felzárkóztatását segítő támogatások kifizetését is. Közleményében a Mi Hazánk alelnöke úgy fogalmaz:

„Minden cigányügyi program finanszírozását le kell állítani. Az elmúlt évtizedekben százmilliárd forintos nagyságrendben költött a magyar állam különböző programokban a cigányság felzárkóztatására, de mindhiába. Magyarország demográfiai válságának következményei még súlyosabbak, ha a megszületett gyermekek egyre nagyobb számban olyan társadalmi csoportban nőnek fel, ahol évtizedek óta újratermelődik a munkanélküliség, a bűnözés, a szociális juttatásokra való berendezkedés.”

Mi Hazánk budapesti elnök: Nem a zsidók érzései határozzák meg, hogy mit teszünk

Vezető izraeli lapnak adott interjút Nagy Attila, ahol ismertette pártja hozzáállását cigányokhoz, zsidókhoz és Izraelhez.