Szibériába vitték Oroszország egyik legjobb hokisát

A 25 éves olimpiai sztár még a múlt hónapban írt alá 1,1 millió dolláros szerződést egy NHL-csapattal. De a sportolót múlt héten őrizetbe vették a jégpályán „behívóelkerülés” vádjával – számolt be a Daily Mail. 

Az orosz jégkorongsztárt, akit pénteken őrizetbe vettek és a hadsereg sorozási irodájába küldtek, az éjszaka folyamán áthelyezték egy sarkvidéki haditengerészeti bázisra.

Az olimpiai ezüstérmes 25 éves Ivan Fedotov a múlt hónapban 1,1 millió dollár értékű szerződést írt alá, hogy az amerikai Philadelphia Flyers csapatában játsszon.

Pénteken azonban orosz civil ruhás rendőrök elkapták, és a hadsereg egyik szentpétervári sorozási irodájába vitték.

Fedotovot, akit széles körben az orosz-kínai KHL-bajnokság legjobb kapusának tartanak, azzal vádolják, hogy ki akarja kerülni a sorozást, mivel Oroszország azon fáradozik, hogy katonákat toborozzon az ukrajnai harcokhoz.

Fedotov őrizetbe vételére reagálva Chuck Fletcher, a Flyers igazgatója azt mondta, hogy a csapat tud a helyzetről, de „jelenleg nincs további kommentárja”.

A hatóságok Fedotovra adott drákói válaszlépését széles körben bosszúként értelmezték, miután a játékos ki akart lépni az orosz hadsereggel szoros kapcsolatban álló fővárosi KHL-klubból, a CSKA-ból.

Miután stressz okozta gyomorfájdalmakkal kórházba került egy városi kórházban, Fedotov a hírek szerint most a haditengerészet szeveromorszki helyőrségében van.

Az egykori sarkvidéki kikötőváros Putyin északi flottájának főhadiszállása.

A Fontanka hírportál arról számolt be, hogy nem az Egyesült Államokba, hanem az orosz hadseregbe küldik – és börtönbüntetésre is számíthat állítólagos behívócsalás miatt.

Fedotov ügyvédje, Alekszej Ponomarjev szombaton a RIA állami hírügynökségnek elmondta, hogy Fedotovot pénteken egy sorozási irodába, majd egy katonai kórházba szállították, miután rosszul lett.

‘Ha jól tudom, a stressz miatt gyomorhurutja volt’ – mondta Ponomarjev. ‘Ivan rosszul érzi magát. Azt mondja, hogy nem kap teljes körű orvosi segítséget’.

Ponomarjev tagadta azokat a vádakat, hogy ügyfele kibújt volna a katonai szolgálat alól.

Fotó: Youtube 

Nem engedik indulni az orosz teniszezőket Wimbledonban

Sajtóhírek szerint az idei wimbledoni teniszbajnokság szervezői nem engedik indulni a tornán az orosz játékosokat.