Boris Johnson szerint nők nem születhetnek pénisszel

A nők nem születhetnek pénisszel – mondta Boris Johnson, miközben támogatta azt a döntést, hogy a transznemű nők számára megtiltják a női úszásban való versenyzést.

A miniszterelnök azt mondta, hogy „nem lát okot arra, hogy tiltakozzon” az úszóvilág döntése ellen, amely megtiltja, hogy a férfi pubertáskorba lépett transznemű sportolók női versenyszámokban induljanak.

Arra a kérdésre, hogy egy nő születhet-e pénisszel, Johnson azt mondta:

„Nem, anélkül, hogy férfi lenne”, hozzátéve, hogy különbség van aközött, hogy valaki nő vagy transz nő.

A múlt héten az úszóvilág bejelentette, hogy csak azok az úszók indulhatnak női versenyeken, akik 12 éves koruk előtt átváltoztak.

Nem versenyezhetnek a transznemű úszók a női versenyeken

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA kizárta annak lehetőségét, hogy transznemű versenyzők induljanak női szakágakban.

A döntés azután született, hogy Lia Thomas, a férfiból nővé átváltozó úszó lett az első transznemű személy, aki az amerikai egyetemi sport legmagasabb szintjén bajnoki címet nyert.

Más brit sportágakat irányító testületekre is nyomás nehezedik, hogy megreformálják politikájukat. A brit kerékpársport felfüggesztette a transzneműek befogadására vonatkozó hazai politikáját, amíg felülvizsgálják, és az atlétikai világszövetség is felülvizsgálja a megközelítését.

A ruandai Kigaliban tartott beszédében Johnson azt mondta:

„Nagyon, nagyon fontos, hogy mint társadalom a lehető legmegértőbbek legyünk mindenki mással szemben. Mindig is kiálltam ezért. Amikor a szexualitás kérdéseitől a nemi kérdésekre kezdünk áttérni, különleges problémákat vetünk fel”.

A nők eltörlése

Egyre többen tesznek úgy, mintha a „nő” definiálása valami legendabeli rejtvény lenne, amit a mesével ellentétben még a legbölcsebb pásztorfiú sem tud megoldani. Hajdú Tímea írása.

Elmondta, hogy három fő aggálya van: az életkor, amelytől kezdve az embereket kompetensnek tekintik az átmenetre, a nők számára biztonságos terek kérdése és a sportversenyekkel kapcsolatos nehézségek.

„Ezek mind nagyon nehéz problémák, és nagyon érzékenynek kell lenni”

– tette hozzá Johnson.

A Munkáspártot a transznemű kérdésekkel kapcsolatos álláspontja miatt már többször érte támadás, és az év elején

Sir Keir Starmer nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy lehet-e egy nőnek pénisze.

A téma több mint egy éve megosztottságot okoz a pártban, miután Sir Keir azt mondta, hogy Rosie Duffield hátvéd megjegyzése, miszerint „csak a nőknek van méhnyakuk”, „nem helyes”.

Yvette Cooper és Anneliese Dodds, a Munkáspárt két parlamenti képviselője egyaránt elutasította a nő fogalmának meghatározását.

Ma már provokatív megkérdezni, hogy mi a nő?

Óriási port kavart a jobboldali fenegyerek Matt Walsh legutóbbi dokumentumfilmje, amiben a gender ideológia és transzneműség kérdéseit feszegette.