Ma már provokatív megkérdezni, hogy mi a nő?

Matt Walsh nevét nem kell bemutatni azoknak, akik követői a Daily Wire nevű portálnak. Az amerikai újságíró több könyv szerzője, emellett rendszeresen készít podcastokat, videókat politikai és közéleti kérdésekben.

Nemrég egy dokumentumfilmet gyártott „Mi a nő?” címmel, amiben szakértőket és az utca embereit kérdezi. Bár a feltett kérdés egyszerűnek tűnhet, a filmben szereplő interjúk alapján sokaknak egy egészen ismeretlen és bonyolult világ mutatkozik be.

„Ha létezik olyan kérdés, amiről Matt Walsh soha nem gondolta volna, hogy komolyan feltesz majd a nagyközönségnek, az ez. De sajnos mégis így lett”

– olvasható a film beharangozójában, ami a Rotten Tomatoes nevű oldalon már több, mint 2 500 értékelést kapott,

és jelenleg a legnézettebb film a platformon.

A visszajelzések alapján sokaknak tetszett az alapötlet. „Végre, valaki megkérdőjelezte azt az őrültséget, ami a szemeink előtt bontakozik ki az elmúlt 10 év leforgása óta. Walsh egy egyszerű kérdést tesz fel, és a gender ideológiát kártyavárként dönti össze vele” – írta valaki.

„Ez az elmúlt évek egyik legjobb dokumentumfilmje, és ezt egykori liberálisként mondom”

– írta egy másik hozzászóló.

OFFICIAL TRAILER: „WHAT IS A WOMAN?”

Check out the trailer for my explosive documentary, „What is a Woman?” You can watch the film now at https://whatisawoman.com.#WhatIsAWoman #MattWalsh #Daily…

Mindeközben a The Daily Wire cikkében megjegyzi, a főáramú filmkritikusok elhatárolódtak a filmtől. A lap megkeresésére többen durva üzenetekkel válaszoltak. „Iratkozzatok le, felejtsétek el az email címem és a nevemet” – írta egyikük, míg mások obszcén választ küldtek és „transzfóbnak” nevezték a dokumentumfilmet, amit megnézni sem voltak hajlandóak.

Velük ellentétben egy feminista LMBT-aktivista, Candace Mercer meglehetősen pozitív véleményt osztott meg a filmről.

„Walsh talán nem feministaként azonosítja magát, de filmje abszolút feministaként védelmezi a nőket és a gyermekeket”

– írta az aktivista, aki szerint az is beszédes, hogy a megkérdezettek közül hányan szeretnék befejezni az interjúkat, miután Walsh egyszerű kérdésekkel is zavarba hozza őket.

Az orvosok szerint „biológiai előnnyel” rendelkezik a transznemű úszónő

A tesztoszteronszint csökkentése nem szünteti meg a biológiai előnyét.