George Friedmannal találkozott Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn George Friedman magyar származású amerikai geopolitikai elemzőt fogadta – számolt be róla Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

George Friedman Budapesten született zsidó szülők gyermekeként. Családja a kommunista hatalom elől menekülve először Ausztriába, majd az Egyesült Államokba vándorolt ki.

Friedman világszerte számos katonai és kormányzati szerv munkáját támogatta tanácsadóként. 1996 és 2015 között az általa alapított Stratfor magánhírszerző cég és geopolitikai agytröszt elnöke volt. A Stratfortól való távozása óta a hasonló profilú, szintén általa alapított Geopolitical Futures elemzőportált irányítja. Műveit több mint húsz nyelvre fordították le, magyarul számos könyve elérhető

Friedman “Vihar a csönd előtt” című legújabb könyvét mutatta be hazánkban, amely az MCC gondozásában már magyarul is kapható a könyvesboltok polcain. Könyvében arról ír, hogy

a 2020-as évek viharai megtisztítják a terepet az Egyesült Államok számára, és a jelenleg megkérdőjelezett értékei újra megerősödve járulnak majd hozzá, hogy betölthesse történelmi hivatását.

A geopolitikai stratégában és bestselleríróban ezúttal sem csalódtunk, a Vihar a csönd előtt igazán lebilincselő olvasmány – írta Orbán Balázs.

„A járvány visszaigazolta a nemzetállamok létjogosultságát az EU-ban”

A koronavírus-fertőzés megjelenése után az Európai Unió eltűnt a színről – véli George Friedman magyar-zsidó származású amerikai geostratéga.