Űrutazást nyerhet a legjobb programozó egy izraeli cég versenyén

Popkulturális ikonnal megtámogatva indít izgalmas űrversenyt a Rapyd nevű izraeli cég. A szoftverfejlesztő közösség tagjai a kiírás értelmében esélyt kapnak arra, hogy hatórás űrutazást nyerjenek a 2026-ban felszálló űrkapszulában – írja a nocamels.com alapján a zsido.com

A „Hack the Galaxy” elnevezésű akció arca a kultikus Star Trek-sorozat sztárja: William Shatner.

Október 3-ig minden héten összesen 42 feladatot tesz közzé a Rapyd. Minden egyes megoldás, ha úgy tetszik „hekkelés” egy jelszót fog felfedni, amelyek elvezetnek a Space Perspective Spaceship Neptune űrhajó fedélzetére.

Három győztes lesz, akiket július 11-én, szeptember 2-án és október 14-én hirdetnek ki. Az űrrepülés mellett a versenyzők több, mint 1 millió dollárnyi készpénzt és más izgalmas díjakat nyerhetnek meg.

Nem lesz egyszerű győzni, a Rapyd közössége csaknem 50 ezer szakembert számlál. Arik Shtilman vezérigazgató kifejtette: a verseny elindításával nemcsak arra képesek, hogy megtalálják és elismerjék a „Föld bolygó legnagyobb fintech-fejlesztőjét”, hanem olyan helyet is létrehoznak, ahol a hasonló gondolkodású, tehetséges emberek világszerte találkozhatnak.

„Mivel magam is jártam az űrben, nem tudom eléggé hangsúlyozni, milyen hihetetlen lehetőség ez a szoftverfejlesztők számára a világ minden táján”

– mondta William Shatner.

„Ezt az élményt semmiért sem cserélném el. Izgatottan várom, hogy a Rapyddal együttműködve világszerte felhívjuk a programozók figyelmét, hogy csatlakozzanak a közösséghez, és oldják meg a rejtvényeket”

– tette hozzá a színész.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Héberül üzent az Nemzetközi Űrállomásról az izraeli asztronauta

Eytan Stibbe lett az első izraeli, aki a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére lépett.