Elon Musk egyik fia lánnyá változott

Elon Musk transznemű lánya kérelmet nyújtott be, hogy változtassa meg a nevét az új nemi identitásának megfelelően, valamint azért, mert „már nem élek együtt biológiai apámmal, és nem kívánok vele semmilyen módon, formában vagy formában kapcsolatban állni”.

A névváltoztatásra és az új nemi identitását tükröző új születési anyakönyvi kivonatra vonatkozó kérelmet áprilisban nyújtották be a Santa Monica-i Los Angeles megyei felsőbírósághoz. A közelmúltban néhány online médiabeszámolóból derült rá fény.

Az egykori Xavier Alexander Musk, aki nemrég töltötte be a 18. életévét, vagyis a Kaliforniában a beleegyezési korhatárt, a PlainSite.org oldalon online elérhető bírósági dokumentumok szerint azt kérte a bíróságtól, hogy nemének megjelölését változtassa meg férfiról női nemre, és jegyeztesse be új nevét.

Az új nevét, Vivian Jenna Wilsont édesanyja Justine Wilson után választotta, aki 2008-ban vált el Musk-tól. Vivian fivére, Griffin Musk ikertestvéreként látta meg a napvilágot 2004-ben.

Egyelőre nincs magyarázat a Musk lánya és apja közötti szakításra, a Tesla (TSLA.O) és SpaceX vezetője, aki 44 milliárd dolláros felvásárlási kísérletet tesz a Twitter (TWTR.N) közösségi médiaplatform felvásárlására.

Sem a Muskot képviselő ügyvéd, sem a Tesla médiaosztálya nem reagált a Reuters hétfői, kommentárt kérő e-mailjeire.

Májusban, körülbelül egy hónappal a név- és nemváltoztatási dokumentum benyújtása után Musk kijelentette, hogy támogatja a Republikánus Pártot, amelynek választott képviselői egy sor olyan jogszabályt támogatnak, amelyek országszerte korlátoznák a transzneműek jogait az államokban.

Musk a transzneműek által preferált névmásuk megválasztásának kérdésében is megszólalt, 2020-ban így tweetelt:

„Abszolút támogatom a transzokat, de ezek a névmások mind esztétikai rémálom”.

Elon Musk: A republikánusokra fogok szavazni

A világ leggazdagabb embere eddig mindig a demokratákra szavazott.