Botrány: 600 millió forintot adnak egy SS-jelvényes rendőrnek, hogy felmondjon

Ha a város egyszerűen kirúgta volna, a tisztviselők szerint a szövetségi és állami munkaügyi törvények miatt valószínűleg visszanyerte volna az állását – írja az NBC News.

Seattle egyik külvárosi önkormányzata több mint 1,5 millió dollárt fog fizetni, hogy rendezze a vitát egy volt rendőrfőnök-helyettessel, akit megbüntettek, mert egy náci jelvényt helyezett el az irodája ajtaján és viccelődött a holokauszttal.

Derek Kammerzell volt kenti rendőrfőnök-helyettes, aki közel három évtizede dolgozott a rendőrségnél, a 2020-as incidens után eredetileg két hét fizetés nélküli szabadságot kapott. A felháborodott lakosok és a zsidó közösség tagjai arra késztették Dana Ralph polgármestert, hogy Kammerzell-t fizetett szabadságra helyezze, és követelje lemondását.

A város arra irányuló kísérlete, hogy Kammerzellt lényegében másodszor is megbüntesse, az ügyvédjei és a város közötti vitához vezetett, amely a jelek szerint peres eljárás felé tartott.

Arthur „Pat” Fitzpatrick ideiglenes közigazgatási vezető, aki egyben a város ügyvédje is, pénteken azonban azt mondta, hogy a város tárgyalásos úton megoldotta az ügyet.

Ralph, amikor januárban Kammerzell lemondását követelte, elismerte, hogy a fegyelmi ügy újbóli tárgyalása valószínűleg „nagy költséggel járna”.

Zsidó gengszterek tanították móresre az amerikai nácikat

A háború előtt aktívan működtek náci szervezetek az Egyesült Államokban, amelyeknek tevékenységét nem nézte jó szemmel a zsidó alvilág.

A város pénteken közölte, hogy 1 520 000 dollárt fizet neki, ha lemond.

Ha a város egyszerűen kirúgta volna, a tisztviselők szerint a szövetségi és állami munkaügyi törvények miatt valószínűleg visszanyerte volna az állását a döntőbíróságon.

Egy belső vizsgálat megállapította, hogy Kammerzell tudta, mit jelent az a jelvény, amelyet 2020 szeptemberében az irodája ajtaján lévő névtábla fölé helyezett – az „obergruppenführer” jelvény, az SS magas rangú tisztviselőjét jelölte.

A jelvényt négy nap múlva levették, miután a Kammerzell alatt dolgozó egyik nyomozó panaszt tett.

A belső vizsgálat szerint Kammerzell korábban a holokauszttal is viccelődött.

A zsidó közösség közleményében felemásnak értékelte a megoldást. Mint írták, rendkívül zavaró az a tény, hogy egy rendőr, aki a holokauszttal viccelődik és SS-jelképeket propagál, másfél millió dolláros bánatpénzt kap a távozásakor, de megértik, hogy ebben az esetben a városnak korlátozott lehetőségei voltak.

Aki Mengele csontjai után most a Sorsok Háza jövőjét szakérti

David G. Marwell ott volt mikor feltárták a „Halál Angyalának” földi maradványait, később könyvet írt róla, most pedig a Sorsok Háza szakértője lett. Wallenstein Róbert interjúja.