Az FBI nyomoz egy nő után, aki megtalálta Biden lányának a naplóját

Az FBI nyomoz egy floridai nő ellen, aki egy bérelt házban megtalálta Ashley Biden naplóját, és eladta azt egy jobboldali oknyomozó csoportnak – írja a Daily Wire. 

Egy, a nyomozáshoz közel álló forrás a Daily Mailnek elmondta, hogy Aimee Harris ellen azért folyik nyomozás, mert állítólag 2020-ban 40 ezer dollárért eladta Biden naplóját a Project Veritasnak. Harris a naplót egy matrac alatt találta, amikor egy barátjától bérelt házban lakott Floridában néhány héttel azután, hogy Biden ott tartózkodott.

„A szövetségiek nem mondják, hogy illegális volt a napló megtalálása” – mondta a forrás a Daily Mailnek. „Azt sem állítják, hogy Aimee bármit is ellopott”.

„De az, hogy ő eladta más tulajdonát, bűncselekménynek minősülhet. Az pedig, hogy Ashley az elnök lánya, egy másik jogi szintre emeli a dolgot” – tette hozzá a forrás.

Harris, miközben egy felügyeleti joggal kapcsolatos harcban állt, 2020 júliusában költözött be egykori barátja bérelt házába. Azt kérte, hogy nála lakhasson, amíg a jogi csatározás miatt anyagi gondokkal küzd.

Harris volt barátja egyben Biden barátja is volt, aki szintén a házban lakott, és néhány héttel korábban Pennsylvaniába utazott. Biden állítólag még az elutazása előtt megegyezett, hogy néhány holmiját a házban tárolja, és egy későbbi időpontban átveszi azokat.

Harris felfedezte Biden naplóját. Augusztusban felvette a kapcsolatot Robert Kurlanderrel, egy barátjával és elítélt pénzmosóval a napló miatt, és állítólag elhatározták, hogy megpróbálják eladni. A napló később állítólag megjelent a floridai Jupiterben egy GOP adománygyűjtésen, és megmutatták a résztvevőknek.

A Project Veritas tudomást szerzett a naplóról, és egy héttel az adománygyűjtés után Harris és Kurlander Washingtonba repült, hogy találkozzon a Project Veritas alapítójával, James O’Keefe-fel. Bár ekkor még nem kötöttek üzletet a naplóról, a Project Veritas később állítólag beleegyezett, hogy 40 000 dollárért megvásárolja a naplót.

A jobboldali gerillaújságíró csoport soha nem adta ki Biden naplóját. O’Keefe azt mondta, hogy azért hozta meg azt az „etikus” döntést, hogy nem teszi közzé, mert a Project Veritas nem tudta hitelesíteni.

A Veritas nyomozói mégis megpróbálták, többek között állítólag az egyik nyomozó felhívta magát Bident. Egy nyomozót Floridába is küldtek, hogy megpróbálja hitelesíteni.

A Project Veritas elmondta a bírónak, hogy O’Keefe október 12-én küldött egy e-mailt a Project Veritas néhány alkalmazottjának, amelyben azt írta: „Nincs kétségünk afelől, hogy a [napló] valódi”. Azt mondta, hogy a közzététel azonban „olcsó lövésnek minősülne”.

A Project Veritas szövetségi vizsgálatnak néz elébe a napló fiaskójában játszott szerepe miatt. Az FBI ügynökei razziát tartottak O’Keefe és két másik személy lakhelyén, akik akkoriban a Project Veritasnak dolgoztak. Az iroda vizsgálatot indított a csoport ellen a napló állítólagos ellopásában játszott szerepe miatt.

Fotó: Ashley Biden és Jill Biden Kubában / Wikimedia Commons

Biden családja úgy működik, mint a maffia – állítja Newt Gringrich

A képviselőház egykori többségi vezetője, korábbi republikánus elnökjelölt aspiráns egy rádióműsorban fejtette ki véleményét az elnök családjának botrányairól.