Demokrata szenátor szerint Elon Musk támogatja a fehér felsőbbrendűséget

Nem kis politikai vihart kavart az Egyesült Államokban, hogy Elon Musk Tesla vezér a texasi 34. kongresszusi körzet választásán republikánus jelöltre adta le voksát — írja a Fox News, konzervatív hírportál.

Elon Musk, az ismert milliárdos a Twitteren tette közzé, hogy Mayra Flores republikános jelöltre szavazott abban a körzetben, melynek vezetése évtizedek óta demokrata párti.

„Mayra Floresre szavaztam – ezzel először szavaztam republikánusra” – tweetelte Musk, aki hozzátette, hogy:

„Masszív vörös hullám várható 2022-ben”, utalva ezzel a novemberben esedékes kongresszusi választásokra prognosztizált republikánus fölényre.

The Texan on Twitter: „Republican @MayraFlores2022 has won the special election for Texas’s 34th Congressional District, flipping a seat that has been under nearly unbroken Democratic control for four decades.https://t.co/I5CDOKrfnn / Twitter”

Republican @MayraFlores2022 has won the special election for Texas’s 34th Congressional District, flipping a seat that has been under nearly unbroken Democratic control for four decades.https://t.co/I5CDOKrfnn

Musk tweetje annak dacára is nagy port kavart a Twitteren, hogy Musk korábban már kijelentette, hogy a jövőben a republikánusokra fog szavazni.

Musk váltását éles ellenségeskedéssel fogadták a liberálisok, köztük Jamaal Bowman képviselő, aki keményen reagált az üzletember nyilatkozatára.

„Elon Musk nem egy vezető. Ő is csak egy újabb republikánus milliárdos, aki támogatja a fehér felsőbbrendűséget és a tekintélyelvűséget, mert nem akarja, hogy a munkásai szakszervezetbe tömörüljenek, vagy hogy fizessék meg a méltányos adórészüket”

– tweetelte a Bowman hozzátéve, hogy „A republikánus párt épp most próbált véget vetni a demokráciának, és most Musk is támogatja őket”.

Bowmantől nem idegenek a radikális kijelentések. Múlt szombaton az MSNBC műsorvezetőjének, Tiffany Crossnak azt mondta, hogy ha a republikánus párt többséget szerez a félidős választásokon, akkor a fehér fajgyűlölők és a jobboldaliak, akik „erőszakot, sőt polgárháborút szorgalmaznak”, felbátorodnak, hogy átvegyék a hatalmat az országban.

Trump jelöltjei tarolnak a republikánus előválasztásokon

Kedden Nevadában, Dél-Karolinában, Észak-Dakotában és Maine államban tartott előválasztást a Republikánus Párt.