Majdnem megduplázódott a transznemű fiatalok száma az Egyesült Államokban

Egy új jelentés szerint az elmúlt néhány évben majdnem megduplázódott a magukat transzneműként azonosító tizenévesek száma az Egyesült Államokban.

A 13 és 17 év közötti transzneműek száma az Egyesült Államokban majdnem kétszerese a 2017-es évinek – derül ki a Williams Institute, a UCLA jogi karán működő kutatóintézet jelentéséből.

A Williams Intézet kutatói 2017-ben a tizenévesek mintegy 0,7 százalékára, azaz mintegy 150 ezer tizenévesre becsülték a transzneműek számát az Egyesült Államokban. A legújabb mérések szerint ez a szám megduplázódott, és mintegy 300 ezerre emelkedett.

A tizenévesek és a fiatal felnőttek a felnőttekhez képest sokkal nagyobb hányadát teszik ki a transznemű népességnek.

Az Egyesült Államokban élő 1,6 millió transznemű ember mintegy 43%-a fiatal felnőtt vagy tinédzser, és közel minden ötödik 13-17 éves kiskorú.

Ez annak ellenére van így, hogy a fiatalabb tizenévesek aránya az USA teljes lakosságának kevesebb mint 8%-a. Ugyanígy a 18 és 24 év közötti fiatal felnőttek a transznemű népesség alig negyedét teszik ki, miközben az USA teljes lakosságának csak 11%-át.

A teljes arányt tekintve a 13-17 éves tizenévesek mintegy 1,4%-a, míg a 18-24 éves fiatal felnőttek 1,3%-a vallja magát transzneműnek, miközben ez a szám a felnőttek esetében csak 0,5%.

A 25 és 64 év közötti felnőttek általában kisebb arányban vallották magukat transzneműnek, mint a fiatalok. Ez az idősebb korosztály az amerikai lakosság jóval több mint felét, 62%-át teszi ki, ám a transzneműek kevesebb mint felét, 47%-át.

Ahogyan az várható volt, az idősebbeknél is ugyanez a tendencia volt megfigyelhető. A 65 év felettiek az amerikai népesség 20%-át teszik ki, míg a transznemű népességnek csak 10%-át.

Az elmúlt években számos egészségügyi szakember teljes mellszélességgel támogatta a pubertásblokkoló szereket, hormonkezeléseket és egyes esetekben a sebészeti beavatkozást is, most azonban több szakember figyelmeztet az elsietett beavatkozás a veszélyeire.

„Igen figyelemreméltó, hogy ma már minden ötödik tinédzser transzneműként azonosítja magát” – mondta Stella O’Malley, fiatalokkal foglalkozó pszichoterapeuta.

„Egyértelmű, hogy ez az emelkedés elsősorban a tinédzserek és a fiatal felnőttek körében figyelhető meg – ha ez minden korosztályra kiterjedne, akkor csupán egy korrekciónak lennénk tanúi, ahol azok az emberek, akik korábban úgy érezték, hogy nem képesek transzként élni, most szabadon megtehetik. Ehelyett valami más történik a tinédzserek és a fiatalok körében, és elengedhetetlen, hogy az orvosok, az oktatók és a politikai döntéshozók alapos elemzést végezzenek erről a populációról”

– mondta O’Malley a Daily Wire-nek.

O’Malley hozzátette, hogy sok „valótlan statisztika” létezik a transznemű emberekkel kapcsolatban, különösen, ha az öngyilkosságról van szó.

„Jelenleg az adatok azt mutatják, hogy az öngyilkosság kockázata mind a transzneműség felismerése, mind az átalakítás után is fennáll. Sajnos, nincs varázs megoldás az életre, és azt sugallni, hogy a megerősítés vagy az orvosi átmenet megoldja egy személy öngyilkossági hajlamát, veszélyes ígéret” – mondta.

Ma már provokatív megkérdezni, hogy mi a nő?

Óriási port kavart a jobboldali fenegyerek Matt Walsh legutóbbi dokumentumfilmje, amiben a gender ideológia és transzneműség kérdéseit feszegette.