Rejtélyes körülmények között halt meg két iráni űrtudós

Az iráni légierőnek dolgozó egyik tudós „küldetés közben” veszítette életét, órákkal azután, hogy egy másik kollégája autóbalesetben meghalt.

Két iráni űrkutatással foglalkozó tudós halt meg rejtélyes körülmények között, mindössze néhány óra különbséggel – jelentette hétfőn az állami ellenőrzés alatt álló Farsz hírügynökség.

Vasárnap Ali Kamani, az iráni légierő űrkutatási egységének dolgozó tudós a jelentések szerint autóbalesetben vesztette életét Khomeinben.

Az iráni Tasnim hírügynökség utalt arra, hogy a baleset nem baleset volt, és Kamanit „mártírnak” nevezte, aki „Irán védelmében” végzett küldetése során halt meg.

Egy nappal később a Farsz arról számolt be, hogy egy másik, az iráni légierőnek dolgozó repülőmérnök is életét vesztette.

A második mérnököt Mohammad Abdousz néven azonosították, aki a jelentések szerint az iráni légierő műholdas programján, drónok és ballisztikus rakéták gyártásán dolgozott.

A Farsz jelentése nem részletezte Abdous halálának körülményeit.

Bennett: „stratégiát váltottunk Iránnal szemben, bármikor és bárhol cselekszünk”

Az Iránban az utóbbi hónapokban történt rejtélyes halálesetek sorozata után az izraeli miniszterelnök „fordulópontnak” nevezte az elmúlt évet Iránnal kapcsolatban.