Pénzeső járt a drag queeneknek New Yorkban, hogy gyerekeket szórakoztassanak

200 ezer dollár jutott egy szervezetüknek az amerikai adófizetők pénzéből.

Meglepő adatokról írt nemrég cikket a The Post Millenial, amiből kiderül: 2018 óta 200 ezer dollárnál is nagyobb összeget biztosított New York városa adófizetők pénzéből drag queenek számára, akik iskolákba járva foglalkoznak gyerekekkel.

A beszámoló szerint 207 ezer dollár került a Drag Story Hour NYC nevű csoporthoz, annak ellenére, hogy szülői tiltakozás is szerveződött a gyerekek oldalán.

A Pride hónap előtt, csak májusban, a nonprofit szervezet 46 ezer dollárt kapott a várostól, hogy a drag queenek New York városának különböző helyszínein – többek között iskoláiban, utcai fesztiváljain, könyvtáraiban – tartsanak műsorokat.

A lap szerint a pénzt New York városának oktatásért, kulturális és ifjúsági ügyekért felelős szervezeteitől, sőt, közlekedésügyi részlegétől is folyósították.

A Drag Story Hour (korábbi nevén Drag Queen Story Hour) olyan biológiai férfiakból áll, akik női ruhába öltözve olvasnak könyveket kisgyermekeknek.

A diákokat megtanítják „drag smink” felvitelére, a rendezvény performatív órájában pedig a drag queenek táncolnak is a gyerekeknek, gyakran nyílt szexuális töltettel.

A szervezet weboldala szerint 2022 eleje óta a Drag Story Hour NYC összesen 49 Drag Story Hour programot készített 34 állami iskola és más iskolák számára – angol, spanyol és kantoni nyelven.

„Az egyes DSH-programok elkészítése 600 dollárba kerül, de az állami iskoláknak csak 300 dollárt számítunk fel programonként, és korlátozott számú ingyenes programot kínálunk azoknak az iskoláknak, amelyek nem engedhetik meg maguknak a díjat” – hirdeti honlapján a csoport.

A témában érintett szülők azt mondták a New York Postnak, hogy előzetesen ugyan értesítették őket az iskolákba érkező fellépőkről, de nem kaptak lehetőséget arra, hogy gyermekeiket kivonják az eseményről.

A New York-i Oktatási Hivatal azt mondta a lapnak, hogy ezek az események „életmentők” azok számára, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak. „Tavaly 50 transznemű vagy nemnek nem megfelelő embert öltek meg az Egyesült Államokban személyazonosságuk miatt” – mondta Suzan Sumer, a hivatal szóvivője.

„Úgy gondoljuk, hogy iskoláink kritikus szerepet játszanak abban, hogy a fiatalok megismerjék és tiszteljék azokat az embereket, akik esetleg különböznek tőlük.”

Gender-háború Floridában — szülők jogai kontra woke-kapitalizmus

A floridai szülői jogi törvény körüli politikai vita váratlan fordulatot vett, mikor belépett a képbe a Disney. Hajdú Tímea írása.