Szolgálat közben gázoltak halálra egy önkéntes rendőrtisztet

Egy önkéntes rendőrtiszt meghalt szombaton kora reggel, amikor egy jármű elkaszálta egy ittas vezetők ellenőrzésére felállított ellenőrző ponton.

A férfit, a 46 éves Amichai Carmelyt, a mentősök a helyszínen halottnak nyilvánították.

Három másik személy megsérült – két rendőr könnyebben, a jármű egyik utasa pedig közepesen. A két sérült önkéntes rendőrt szombat délután hazaengedték a kórházból.

Carmely Rishon Lezionban élt.

Felesége és két 19 és 16 éves gyermeke maradt utána.

Az izraeli rendőrség közlekedési egységének vezetője, Yehuda Ben-Atar „profiként, bátorként és a föld sója”-ként méltatta Carmelyt.

Az incidenssel kapcsolatban négy gyanúsítottat tartóztattak le, mindannyian a déli beduin Rahat város lakói.

A meghallgatásuk előtt a rendőrség bejelentette, hogy egy speciális bűnözés elleni egységet bíztak meg az incidens kivizsgálásával, a sofőrt pedig az eddig összegyűjtött bizonyítékok alapján gyilkossággal gyanúsítják.

A Ynet hírportál szerint a tesztek kimutatták, hogy a sofőr véralkoholszintje meghaladta a megengedett határértéket.

A rendőrség úgy tudja, hogy a jármű korábban ütközött egy taxival Rishon Lezionban, majd a Beit Dagan irányába menekült, és a Derech Ha’Maccabim mentén hajtott, ahol a rendőrség önkéntesei az ittas vezetők elfogására állítottak fel ellenőrzőpontot.

A sofőr nem állt meg, és belehajtott az önkéntes rendőrökbe.

Egy szemtanú szerint a jármű cikcakkban haladt, ahogy közeledett, és úgy tűnt, hogy a sofőr elvesztette az irányítást, amikor megpróbált megállás nélkül áthaladni az ellenőrzőponton, miközben több rendőrnek és járműnek is nekiment.

A Ynet hírportál szerint a rendőrség azon dolgozik, hogy kiderítse, a jármű utasai bátorították-e a sofőrt a menekülésre, vagy megpróbálták megállásra bírni.

A rendőrség közölte, hogy vizsgálatot indított az incidens ügyében, és az elkövetők a törvény teljes szigorával fognak szembenézni.

A rendőrség szerint Carmely több mint 15 éve önkénteskedett, nagyapja is rendőr volt, aki szintén szolgálat közben halt meg – Moshe Carmelyt 1973-ban Jom Kippur napján Gázában egy gránát ölte meg.

Egyre több zsidó élne elkülönülve az araboktól

Az Israel Democracy Institute felmérése szerint a zsidók 59%-a szeret inkább elkülönülten élni, szemben az arabok 22%-ával.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.