Ivanka Trump szerint sem történt választási csalás 2020-ban

A volt elnök reagált lánya megjegyzésére, miután az egyetértett Barr főügyész kijelentésével, miszerint nem történt csalás a választás során.

Donald Trump volt amerikai elnök pénteken reagált lányának, Ivanka Trumpnak a képviselőház január 6-i bizottsága által bemutatott videóra, amelyen Ivanka azt állítja, hogy egyetértett Bill Barr akkori főügyész kijelentésével, miszerint az igazságügyi minisztérium nem talált választási csalást.

„Ivanka nem vett részt a választási eredmények megnézésében vagy tanulmányozásában.

Ő már rég nem ért semmit, és véleményem szerint csak tisztelettudó akart lenni Bill Barrral és a főügyészi pozíciójával (szívás volt!) szemben”

– írta Trump a CNN szerint a Truth Social nevű közösségi médiaplatformján.

A csütörtök este, a bizottság első televíziós meghallgatásán sugárzott, a vallomásából készült klipben Ivanka Trumpot arról kérdezték, hogyan reagált, amikor Barr azt mondta, hogy nem történt széles körű választási csalás.

„Ez befolyásolta a nézőpontomat”

– mondta Ivanka Trump.

„Tisztelem Barr igazságügyi minisztert, ezért elfogadtam, amit mondott”.

Trump bosszút ígér visszatérésekor

Korábban Steve Bannon, Trump egykori vezető stratégája is megjegyezte, hogy ha az elnököt újraválasztják, akkor „négy év Donald Trump lesz, bosszúállás üzemmódban”.

Ivanka Trump áprilisban közel nyolc órán át beszélt a bizottság előtt, miután a bizottság együttműködését kérte a vizsgálatban. A CNN korábban arról számolt be, hogy Ivanka megerősítette más tanúk vallomását, akik szerint

Trump nem volt hajlandó megpróbálni visszahívni a zavargókat, annak ellenére, hogy erre kérték.

A bizottság beszélt Ivanka férjével és Trump legfőbb tanácsadójával, Jared Kushnerrel, az elnök fiával, ifjabb Donald Trumppal és ifjabb Trump menyasszonyával, Kimberly Guilfoyle-lal is.

A bizottság eddig számos Trump-szövetségest idézett be, köztük volt ügyvédeit, Rudy Giulianit, Jenna Ellist és Sidney Powellt.

A képviselőház már megszavazta, hogy a kongresszus megsértése miatt az idézés be nem tartása miatt bíróság elé állítsák Steve Bannon volt fehér házi főtanácsadót, Mark Meadows volt fehér házi kabinetfőnököt, Peter Navarrot és Daniel Scavinot.

A kikerülhetetlen Trump – se vele, se nélküle

Valóra válik-e a demokraták és a republikánusok rémálma: lesz-e Biden kontra Trump visszavágó 2024-ben? Hajdú Tímea véleménycikke.