Orosz állami TV: Közelebb kell állomásoztatnunk a fegyvereinket az USA-hoz

A Kreml állami televíziója az orosz fegyverek és csapatok az Egyesült Államokhoz „közelebbi” állomásoztatására szólított fel.

Az állami Oroszország-1-en most azzal érveltek, hogy Moszkvának a jelenlegi konfliktus folytatódása során katonai erőket kellene az Egyesült Államok közelébe telepítenie, hivatkozva Daniel Ortega nicaraguai elnök állítólagos engedélyére, ami lehetőséget ad az orosz erők számára, hogy az országában maradjanak.

A közép-amerikai ország mintegy 2100 mérföldre délre fekszik az Egyesült Államoktól.

Olga Szkabejeva televíziós műsorvezető azt állította, hogy az Egyesült Államok számára „a legkellemetlenebb cseresznye a demokratikus torta tetején”, hogy Ortega

„engedélyt adott orosz csapatok, hajók és repülőgépek állomásozására Nicaraguába”.

Az orosz erők állítólag 2022 második felétől „humanitárius célokból” tartózkodnak majd a közép-amerikai országban.

„Mit akartak? Ha az amerikai rakétarendszerek majdnem elérik Moszkvát az ukrán területről, akkor itt az ideje, hogy Oroszország közelebb vigyen valami erőset a ’hegyen épült amerikai városhoz’”

– mondta Szkabejeva.

Orosz állami TV: Ukrajna legyőzése után be kell darálni a NATO hadigépezetét is

A Kreml propagandistái a héten újra arról beszéltek, hogy az ukrajnai háború hamarosan közvetlen konfliktusba torkollik a NATO-val.

Az orosz Taszsz hírügynökség szerdán jelentette, hogy Ortega „aláírta a külföldi katonai kontingensek – köztük az orosz – jelenlétének engedélyezését meghosszabbító rendeletet”.

Szkabejeva értékelése ellenére a Taszsz jelentése szerint tehát az Egyesült Államok csapatai is engedélyt kaptak Ortegától erre – Venezuela, Honduras, Guatemala, a Dominikai Köztársaság, Kuba, Mexikó és El Salvador erői mellett.

Korábban egy újságírókból és szakértőkből álló panelbeszélgetés során az Oroszország-1-en nevetve beszélgettek az amerikai városok elleni nukleáris csapások végrehajtásának lehetőségéről.

Ezek a megjegyzések azután hangzottak el, hogy Oroszország állítólag az ország északnyugati régiójában található Pleseckből próbaképpen kilőtte a nukleáris csapásra is alkalmas Szarmat rakétát, amely sikeresen eltalálta a mintegy 3700 mérföldre lévő Kamcsatka-félszigeten lévő célpontokat. Putyin akkor azt mondta, hogy a régóta várt fegyver „képes legyőzni a rakétavédelem minden modern eszközét”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Az orosz állami tévében már atomháborúra készítik fel a lakosságot

Vlagyimir Putyin inkább teljes körű nukleáris háborút indít a Nyugat ellen, minthogy elfogadja az ukrajnai vereséget – mondta Oroszország egyik vezető állami propagandistája.