Az orosz állami tévében már atomháborúra készítik fel a lakosságot

Vlagyimir Putyin inkább teljes körű nukleáris háborút indít a Nyugat ellen, minthogy elfogadja az ukrajnai vereséget – mondta Oroszország egyik vezető állami propagandistája.

Margarita Simonyan, az RT állami műsorszolgáltató szerkesztője és a Kreml egyik legfontosabb szócsöve tegnap este a televízióban kijelentette, hogy az az elképzelés, hogy Putyin megnyomja a vörös gombot, „valószínűbb”, mint az, hogy hagyja, hogy Oroszország elveszítse a háborút.

„Vagy veszítünk Ukrajnában, vagy elkezdődik a harmadik világháború. Szerintem a harmadik világháború reálisabb, ismerve minket, ismerve a vezetőnket”

– mondta.

„Ez egyfelől elborzaszt” – mondta a Simonyan, miközben a többiek idegesen forgolódtak a székükben -, „másfelől viszont ez van.

Mi a mennyországba jutunk, míg ők egyszerűen elpatkolnak… Egyszer mindannyian meg fogunk halni”.

Visegrád 24 on Twitter: „Russia’s most famous journalists and „experts” saying on state TV that nuclear war with NATO maybe wouldn’t be that bad after all since the Russians will go to heaven, while the Westerners… pic.twitter.com/xOZvIM6b3h / Twitter”

Russia’s most famous journalists and „experts” saying on state TV that nuclear war with NATO maybe wouldn’t be that bad after all since the Russians will go to heaven, while the Westerners… pic.twitter.com/xOZvIM6b3h

Olga Skabeeva, egy másik állami televízió műsorvezetője pedig azt jelentette ki, hogy a 40 védelmi miniszternek a Németországban tartott csúcstalálkozója, amelyet az Ukrajnának történő fegyverszállítások koordinálása céljából tartottak, gyakorlatilag hadüzenet volt Oroszországnak.

„Háborút hirdettek”

– mondta a nézőknek.

„Harmadik világháborút, nem csak egy különleges hadműveletet. Negyven ország van ellenünk”

– tette hozzá.

Dmitrij Kulikov, egy másik állami propagandista szintén csatlakozott az előtte szólókhoz.

„Ez egy nagy háború”

– mondta.

„A Nyugat hirdette meg ellenünk. Legyünk méltóak elődeinkhez, mindenkihez, aki ezt átélte.

Miből gondoltuk, hogy a mi életünknek jobbnak kell lennie, mint a nagyszüleinké?”

– folytatta.

„Miért szabadulnánk meg történelmi küldetésünktől?”

Atomháború Eurográdban?

Oroszország nem kötelezte el magát amellett, hogy nem vet be elsőként nukleáris fegyvereket. Robert C. Castel elemzése.