Palesztin vezető: nincs bizonyíték, hogy a Szentély Jeruzsálemben állt

Mohammed Shtayyeh, a Palesztin Hatóság miniszterelnöke egy szerdai konferencián azt mondta, hogy az izraeliek soha nem bizonyították, hogy a bibliai templomok Jeruzsálemben álltak – írja a Daily Wire. 

Mohammed Shtayyeh, a Palesztin Hatóság miniszterelnöke egy szerdai konferencián azt mondta, hogy az izraeliek soha nem bizonyították, hogy a bibliai templomok Jeruzsálemben álltak.

Shtayyeh a Palesztinai Vörös Félhold Társaság al-Bireh-i székhelyén beszélt.

„Ötvenöt év ásatásai és alagútásásai nem bizonyították, hogy a városban van a templom”

– szónokolt Shtayyeh a Palesztin Hír- és Információs Ügynökség (WAFA) jelentése szerint.

„Hangsúlyozta a konferencia fontosságát, hogy erősítsük a palesztin narratívát, és szembeszálljunk Izrael Jeruzsálemről szóló narratívájával, valamint történelmünk és a városban lévő arab, iszlám és keresztény jelenlét szisztematikus meghamisításával” – büszkélkedett a WAFA.

Shtayyeh nyilvánvalóan nevetséges állítása egyszerűen egy újabb bizonyíték arra, hogy a palesztin vezetés nem akarja elismerni a történelem igazságát, és nem akar valódi békét kötni Izraellel – írja a Daily Wire.

1924-ben még a Legfelsőbb Muszlim Tanács, élén a hírhedt zsidógyűlölő jeruzsálemi nagymuftival is kiadott egy útmutatót a Templom-hegyről, a judaizmus legszentebb helyéről és Izrael bibliai templomainak helyszínéről, amely elismerte a Templom-hegyről: „Salamon templomának azonossága vitán felül áll”.

Tavaly június 7-én Shtayyeh az Al-Dzsazíra hálózatnak azt mondta: „1967 óta, amikor megszállta Ciszjordániát, és a mai napig Izrael számos [régészeti] ásatást végzett az al-Aksza mecset alatt, de nem sikerült semmit sem bizonyítania egy [zsidó] templomról vagy bármi másról”.

Nincs ország a földön, amely jogosabban létezne, mint Izrael

Izrael a modellje annak a nemzetállami eszmének, amelyre a jelenlegi világrend épült. Ez az oka, hogy az eszme ellenzői célpontként tekintenek rá.