Kohncast: harckocsi és terhes-uniformis – fegyverkeznek a németek

A Kohncast hatodik adásában lapunk szerzője, a Németországban élő Krisztina Koenen segít eloszlatni a Bundeswehr ambiciózus fejlesztési terveivel kapcsolatos aggodalmakat.

Amint korábban megírtuk, Németország 100 milliárd eurót fektet fegyveres erőibe, amit Scholz kancellár az európai biztonságba való befektetésnek tekint.

„Németországnak a Nato keretében hamarosan Európa legnagyobb hagyományos hadserege lesz”

— fogadkozott a német kancellár.

Egyúttal azt is megfogadta, hogy Ukrajnába

„fegyvereket szállítottunk, és még több fegyvert fogunk szállítani”

Megyeri Jonatán főszerkesztő és Seres Attila, a Neokohn főszerkesztő-helyettese arról faggatta Krisztinát, hogy mi sülhet ki ebből a második világháború óta legnagyobb szabású haderőfejlesztésből és háborús kardcsörtetésből, kell-e nekünk itt, Kelet-Európában aggódnunk, és egyáltalán mit gondolnak minderről a német választók.

Ep. 06. Harckocsi és terhes-uniformis – fegyverkeznek a németek

A Kohncast hatodik adásában lapunk szerzője, a Németországban élő Krisztina Koenen segít eloszlatni a Bundeswehr ambíciózus fejlesztési terveivel kapcsolatos…

Kohncast epizódjai elérhetők a Neokohn címlapján külön dobozban, valamint RSSYoutube csatornáinkon, az Apple podcaston, a Google podcaston, a Spotify-on.

Lájkolják, kövessék, iratkozzanak fel, hogy ne maradjanak le egyetlen adásról sem!

Előző adásunk itt látható/hallható:

Kohncast: A nagy európai földgázpara

A Kohncast legújabb adásában Európa kitettségét vesszük górcső alá, már ami az orosz földgázt és kőolajat illeti. Honnan lesz gáz, lesz-e egyáltalán?

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.