Így működik Izrael elit terrorelhárító osztaga a Lotar

Az izraeli hadsereg „Lotar” nevű terrorelhárító egysége az izraeli belföldi biztonsági kihívásokat hivatott kezelni, a zsidó állam határainál fekvő, különösen nagy veszélyeknek kitett közösségekre összpontosítva.

Az izraeli valóság, amelyben civilek élnek a határ mentén, azt jelenti, hogy az ellenséggel nem csak a harctéren találkozhatnak, hanem időnként ezekben a közösségeken belül is – írja az Algemeiner.

Az izraeli hadsereg háborús forgatókönyvének részeként a „Lotar” nemrégiben különleges gyakorlatot hajtott végre a Hanita Kibbutzban, amely a Libanon északi határán fekszik.

IDF-The Units: LOTAR | Counter Terror Warfare

See more at: https://agilitegear.com/Unit 707, Lotar, is the authority on everything related to Counter Terror Warfare for the entire Israeli Special Forces….

„A gyakorlatok túlnyomó többsége polgári környezetben zajlik, ami magasan képzett, precíz és gyors erőket igényel”

– mondta Shai Shachar őrnagy, a ‘Lotar’ műveleti tisztje az i24 Newsnak.

Shachar és katonái tudják, hogy Izrael északi határkerítésén túl a Hezbollah ül, és a Libanonból izraeli területre átkelő alagutak emlékeztetnek arra, hogy az eszkaláció a láthatáron lehet.

„Nagyon fontos, hogy a valódi fenyegetés közelében képezzük ki magunkat. Folyamatosan fejlődünk és adaptáljuk a technikáinkat, hogy bármilyen csatát megnyerjünk bármilyen ellenséggel szemben”

– folytatta Shachar.

„Soha nem becsüljük alá az ellenségeinket és képességeiket, és nem fogunk habozni, hogy bármit megtegyünk, hogy biztonságot nyújtsunk a civil lakosságunknak.”

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Fotó: IDF

Hirtelen fog kirobbanni a következő libanoni háború

A Hezbollah ereje a meglepetés ereje. Nem lesz előjáték. A következő háború úgy fog kezdődni, mint az előző, minden egyszerre indul, mikor úgy tűnik, hogy nem is történik semmi – írja Matti Friedman a Tablet magazinban.