Egy olajmonarchiában teljesen kiakadtak az amerikaiakra a Pride hónap miatt

Kuvait kormánya közölte, hogy beidézett egy magas rangú amerikai diplomatát, miután az amerikai nagykövetség a Pride hónap alkalmából csütörtökön angol és arab nyelven is közzétett két, az LMBTQ+ jogokat támogató tweetet – írja az Axios.

Kuvaitban az LMBTQ+ emberek jogai erősen korlátozottak.

Az amerikai nagykövetség a Pride hónap alkalmából azt tweetelte, hogy Biden elnök „az LMBTQ+ emberek jogainak bajnoka”, és „minden emberi lényt tisztelettel és méltósággal kell kezelni, és félelem nélkül kell tudnia élni, függetlenül attól, hogy ki ő, vagy kit szeret”.

Kuvaitban a férfiak közötti szexet jogvédő csoportok szerint akár hét évig terjedő börtönbüntetéssel is büntethetik.

Kuvait külügyminisztériuma közleményben tudatta, hogy beidézte Jim Holtsnidert, az amerikai nagykövetség megbízott ügyvivőjét, amiatt, hogy „a nagykövetség a közösségi média fiókjain a homoszexualitást támogató utalásokat és tweeteket tett közzé”, és emlékeztette őt „arra a kötelezettségére, hogy ne tegyen közzé ilyen tweeteket”, és „tartsa tiszteletben az államban hatályos törvényeket és rendeleteket”.

A közlemény szerint a tweetek megsértették a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezményt.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Kuvait betiltotta a Halál a Nílusont Gal Gadot miatt

A hivatalos kuvaiti közlemény szerint a film betiltására annak köszönhető, hogy Gadot korábban az Izraeli Védelmi Erőknél szolgált.