Kuvait betiltotta a Halál a Nílusont Gal Gadot miatt

A “Halál a Níluson” című Agatha Christie regénye alapján készült mozifilmet közvetlenül a megjelenése előtt betiltották Kuvaitban, mert Gal Gadot izraeli színésznő játssza a film egyik főszerepét – írja az Ujkelet.live 

A kuvaiti információs minisztérium közleményt adott ki, amely szerint a film betiltására annak köszönhető, hogy Gadot korábban az Izraeli Védelmi Erőknél szolgált, és ,,a cionista megszálló hadsereg egykori katonája”.

Kuvaiti jelentések szerint a “Halál a Níluson” bojkott tárgyát képezi a többi arab nemzet között az izraeli színésznő részvétele miatt.

Halál a Níluson (16) – hivatalos szinkronizált előzetes #2

Minden utasnak van indítéka. Minden gyanúsítottnak van titka.Poirot visszatér 2022 februárjában a mozikba!#HalálANíluson

Gadot választása a szerepre felzúdulást keltett Kuvaitban és más arab államokban, Twitteren adva hangot dühüknek.

A kuvaiti BDS mozgalom követelte, hogy a filmet töröljék a vetítési listákról, és megkérdőjelezte annak kezdeti jóváhagyását, különösen azért, mert Gadot sikerfilmjét, a Wonder Woman-t ugyanezen okból betiltották.

Hasonló kampány indult Libanonban és Egyiptomban is, amelyben a tüntetők hangsúlyozzák, hogy a film cselekménye az ő területükön játszódik.

Borítókép: Flickr/Gage Skidmore

„Gal Gadot nem ért rendesen angolul”

Joss Whedon szerint nem fenyegette meg a Wonder Woman sztárját, aki csak félreértette őt.